Antena 1 - manipulare grosolană

F.G.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 17 aprilie 2006

Informaţia din ziarul "BURSA" a fost preluată, amputată şi manipulată grosolan la emisiunea de ştiri "Observator", de vineri seara, la televiziunea Antena 1.

Dimineaţa, ziarul "BURSA" publicase un interviu cu Sorin Ovidiu Vîntu, în care acesta declarase că dacă vrea, preia Fondul Proprietatea în şase luni. Pînă seara, Antena 1 a tăiat condiţionalul "dacă vrea" din textul interviului, ca să poa-tă spune că Vîntu "vrea". Iată ce i-a ieşit:

"Sorin Ovidiu Vîntu se pregăteşte de o operaţiune de zeci de milioane de euro. El vrea să pună mîna pe Fondul Proprietatea. Vîntu a declarat ziarului < BURSA > că în cel mult o jumătate de an va avea controlul asupra fondului des-tinat despăgubirii foştilor proprietari. Oficial, acţiunile nu pot fi tranzacţionate, însă pe piaţa neagră se învîrt deja bani grei. Iar controversatul om de afaceri mizează tocmai pe acest lucru".

Noi nu negăm că Sorin Ovidiu Vîntu s-ar pregăti să preia Fondul Proprietatea. Poate că o face. Dar ziarul "BURSA" nu a scris că Vîntu se pregăteşte să preia Fondul. În "BURSA" era scris că dacă ar vrea, atunci ar putea - aceasta era declaraţia lui, făcută în intenţia să demonstreze că Fondul Proprietatea este prost conceput.

Textul este clar şi nu există posibilitatea confuziei.

Luînd ziarul "BURSA" ca sursă a unei ştiri inventate de Antena 1, postul de televiziune a răspîndit o informaţie falsă - rezultat al unei manipulări deloc subtile.

Este probabil că gestul face parte din arsenalul războiului dus între Dan Voiculescu, patronul Antenei 1, şi Sorin Ovidiu Vîntu, patronul "Realităţii TV".

Nu ne face plăcere să contăm drept victime colaterale în acest război în care nu avem niciun interes. Noi sîntem civili.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb