Antibiotice vrea să distribuie 31 milioane lei ca dividende

A.I.
Piaţa de Capital / 14 martie

Antibiotice vrea să distribuie 31 milioane lei ca dividende

Acţionarii Antibiotice Iaşi (ATB) sunt convocaţi, în data de 17 aprilie, cu propunerea ca din rezultatul anului trecut de 81,1 milioane lei, suma de 30,9 milioane lei să fie distribuită ca dividende, conform unui raport al companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ministerului Sănătăţii, care deţine 53% din producătorul de medicamente, ar urma să-i fie alocată suma de 16,4 milioane lei, restul urmând să meargă către alţi acţionari.

Valoarea dividendului brut pe acţiune de 0,04606825 lei care, raportat la preţul de închidere al titlurilor ATB de astăzi, de 1,68 lei, echivalează cu un randament brut de 2,7%.

Tot pe ordinea de zi din data de 16 aprilie se află modificarea structurii Consiliului de Administraţie al companiei de la cinci membri la şapte şi aprobarea reînnoirii mandatului de administrator executiv al directorului general pentru o perioadă de patru ani, cuprinsă între 19 aprilie 2024 şi 19 aprilie 2028.

Anul trecut profitul Antibiotice a crescut cu 210%, în vreme ce veniturile totale s-au ridicat la 640,7 milioane lei, cu 23% peste cele din 2022. Evaluarea bursieră a companiei se ridică la 1,13 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. 2,5 % net, nasol!

    1. 11 bani la electrica ))) va fi maxim 1.5 lei la bvb la pret actiune 64 lei... la transi cum e? )) e bine si asa...

      era bine cand dobanda bancara era 1%. la 7 % dobanda, oamenii se mai uita si la dividend si compara. oricum nu cred ca se justifica un p/e mai mare de 10 la atb, nu e singura companie care face investitii, toate vor sa se dezvolte

      Mare atentie cu p/e si cu p/bv...

    Nu cred ca a cumparat cineva ATB pt dividend, mai ales ca, istoric, dividendele sunt minuscule. In 2023 a fost de 0.9%. Cei care inca mai detin ATB ar trebui sa aiba rabdare deoarece investitiile propuse vor avea un impact semnificativ abia peste 3 ani. Nu cred ca va ajunge la 2 lei cotatia in acest an. Numai daca se intampla ceva favorabil cu vreun contract extern.

    1. Nu cred ca va ajunge la 2 lei cotatia in acest an. dar 1 leu e posibil?

      Nu uitati ca Pilonul 2 incaseaza deja 4.5%... dupa ce au ratat atb in 2023, nu cred ca-si permit sal rateze in 2024. Plus ca, multi participanti, in special retail, sunt pe termen lung cu blue-chip-urile din BET; volumele ATB de tranzactionare ultimele 6 luni sunt in crestere; compania are o strategie de crestere - suna bizar avand in vedere cota % a statului... plus si industria e in permanenta dezvoltare... in maxim 18 luni o sa ne amuzam cat de ieftina a fost ieri )))

      Bun! Inseamna ca maine creste! Sa vedem,peste 1,7 sau sub 1.6?

      Sper sub 1 leu sa mai cumpar )) nu uitati cata gargara a fost la TTS ca vai doamne ce mic e dividendul... mersi celor care au vandut si au dus cotatia sub 26, am mai cumparat. Daca erau sa evolueze toate actiunile dupa randamentul dividendului, era vai si amar de bursa asta... ati uitat cum a creacut brd si tlv post dividend? Snp? Romgaz? Nu o sa avem bursa daca o sa aruncam toti cearsaful alb la fiecare dividend sub 6%... nu e sprint, e maraton. unicul meu regret la atb ca nu am luat mai mult la 0.9 cand era si la bvb la 38 lei... mergem inainte. Oricum investesc pentru copii mei.

      True ,așa e , nu cumperi ATB pt dividend , astea sunt pt cursa lunga

    O chestie care un pic ma deranjeaza in aceasta perioada a anului - se judeca compania in baza valorii dividendului acordat... aici stop, vorbim de multe companii in crestere... la AGA trebuie sa participam cat mai multi sa punem intrebari, sa identificam administratori buni si sa ne exprimam dezacordul cu decizii proaste... arctic stream nu va acorsa un dividend cu un randament 6-7%, dar are o viziune de dezvoltare ai o strategie de crestere

    1. dar dupa ce sa lu judecam? electrica de exemplu. profit urias dupa profit urias dar ei nu au bani sa treaca strada ba se mai si imprumuta.

      bafta la shoping 

    acusica un nou virus si profitul va urca la cer

    1. Nani, nani...

    au per cat PFE aproape , dar cica e de viitor, bhai sunteti nebuni?

    au inventat vreun nou antibiotic ceva? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb