Antonescu: "E o campanie mincinoasă împotriva mea şi a lui Iohannis"

V.B.
Politică / 23 februarie 2014

Antonescu: "E o campanie mincinoasă împotriva mea şi a lui Iohannis"

Antonescu, despre Blaga şi Tomac: "Nu noi am fost slugile lui Traian Băsescu"

Update 10:55 Antonescu ia în calcul moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a apreciat, astăzi, la un post de televiziune, că USL se va destrăma, "pentru că a fost încălcat în puncte fundamentale de domnul Ponta", caz în care, din opoziţie, liberalii nu vor susţine guvernul Ponta, luând chiar în calcul posibilitatea unei moţiuni de cenzură.

"Dacă acest proiect se rupe (şi se rupe, din punctul nostru de vedere, pentru că a fost încălcat în puncte fundamentale de domnul Ponta), dacă se rupe, vreţi să-l susţinem din Opoziţie? Moţiunea de cenzură este arma cea mai puternică a unui partid de opoziţie. Poate fi introdusă una pe sesiune. Recurgem la această armă pe motivele pe care le considerăm credibile", a explicat Antonescu.

Întrebat dacă PNL are suficiente voturi pentru reuşita unei moţiuni de cenzură, liderul liberal a replicat: "Aşa, nu s-ar mai depune niciodată moţiuni de cenzură".

Crin Antonescu a subliniat că, în eventualitatea intrării în opoziţie, PNL nu va negocia cu PDL decât "pe câteva principii majore: apărarea statului de drept şi susţinerea unor măsuri de dreapta, pentru a sprijini mediul privat".

"După cum aţi văzut, eu, care am fost un critic foarte hotărât, ba chiar feroce, al PDL, al guvernului Boc, pe vremea când erau la putere, după decembrie 2012 m-am referit foarte rar critic la ei. Nu pentru că mi-aş fi schimbat părerea, pentru toate nenorocirile pe care le-au făcut, ci pentru că alta era treaba mea. Treaba mea era să facem ceva la putere, nu să-i înjur pe cei care sunt în opoziţie. Acei oameni trebuie să ştie următorul lucru: nu ei vor fi ţinta noastră. Ţinta noastră, dacă vom fi în opoziţie, va fi Guvernul", a precizat Antonescu.

Domnia sa a adăugat că, dintre PNL şi PDL, "partea compromisă este PDL".

"Dacă-şi imaginează că evaluarea noastră asupra a ceea ce au făcut cât au fost la guvernare, se înşală. Pentru orice dialog între noi, partea compromisă este PDL. Nu PNL a făcut abuzurile şi nenorocirile din România din aceşti ani. Nu PNL a tăiat aiurea salarii şi pensii", este de părere Antonescu.

Întrebat dacă face diferenţa între PDL şi PMP, Crin Antonescu a răspuns negativ, adăugând: "Îi respect pe toţi, ca participanţi la jocul politic, ca partide parlamentare. Dacă-şi imaginează că avem de gând să începem o târguială cu ei, să facem o construcţie în care să ne pună dânşii condiţii, nu avem nimic în comun cu ei".

Totuşi, referitor la o eventuală moţiune de cenzură împotriva cabinetului Victor Ponta, preşedintele PNL a precizat că, "teoretic", partidul domniei sale va colabora cu PDL, "dar nu pe ciotul de moţiune de cenzură pe care îl face domnul Blaga".

"Caraghioslâcuri dintr-astea, să ne punem noi cenuşă-n cap, nu facem", a subliniat Antonescu.

Crin Antonescu a mai arătat că guvernul actual, fără PNL, este ilegitim, pentru că nu a primit nici vot parlamentar, nici popular, precizând că, pentru legitimare, Victor Ponta ar trebui să demisioneze, apoi "cu cel mai mare partid în spate", să solicite un nou mandat.

"Domnul Ponta este astăzi prim-ministru pentru că l-a susţinut o coaliţie denumită USL. Domnul Ponta nu a luat acele voturi anunţând cetăţenii: < Noi candidăm din partea partidului lui Dan Diaconescu şi apoi ne ia Gabi Oprea >. Domnul Ponta ar trebui să demisioneze. După aceea, cu cel mai mare partid în spate, să solicite un nou mandat. Alegerile anticipate ar fi cele mai corecte, dar poate că nu sunt cele mai recomandate în acest context internaţional. Încă mai sper să nu ajungem acolo.

Dar încă mă gândesc că un om ca domnul Ponta, care a vorbit despre modelul Tony Blair, despre democraţie, despre abuzurile lui Traian Băsescu, să facă singur acest gest, şi să nu-l mai cerem noi. Cu majoritatea pe care o are, poate domnul Ponta va obţine un nou mandat", a conchis Antonescu.

---

Update 10:35 Antonescu: "Nu l-am înfiat, nu l-am luat în căsătorie pe Ponta"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, la un post de televiziune că relaţia dintre domnia sa şi Victor Ponta se bazează strict pe pactul încheiat între cei doi în faţa cetăţenilor, pact pe care consideră liderul liberal că USL nu trebuie să îl trădeze.

"Eu nu l-am înfiat pe domnul Ponta, nu l-am luat în căsătorie pe domnul Ponta, nu e angajatul meu. Eu şi domnul Ponta, în numele partidelor noastre, ne-am dus în faţa cetăţenilor şi am încheiat un pact cu ei. Pe acesta nu trebuie să-l trădăm", a spus Antonescu.

Domnia sa a adăugat că, în prezent, este denigrat de "postul de televiziune aproape oficial al domnului Ponta şi al PSD", precum şi de consilierii personali ai lui Victor Ponta, şi anume "o serie de fruntaşi oficiali" ai partidului (l-a dat ca exemplu pe Ilie Sârbu) "sau neoficiali" (Ioan Rus, susţine Antonescu).

Antonescu a amintit că nu a cerut decât să continue guvernarea USL.

"N-am cerut decât să continuăm s-avem un guvern. Problema domnului Ponta şi a PSD este că nu mai pot să meargă înainte cu un guvern comun USL, pentru că asta înseamnă păstrarea candidaturilor comune. Nu vrea un om ca Iohannis în Guvern. Trebuie să îi rămână timp pentru a porni campania pentru un candidat şi campania de atac violent şi făţiş împotriva mea, care, chipurile, m-aş fi aliat cu Traian Băsescu", a explicat Antonescu.

Preşedintele PSD a dat ca exemple de teme ale campaniei lui Victor Ponta împotriva domniei sale ideea că l-ar fi angajat pe Cozmin Guşă drept consilier, liberalul negând acest lucru şi subliniind că nu are consilieri, ci se sfătuieşte, cel mult, cu colegii de partid.

---

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că în prezent se desfăşoară o "campanie mincinoasă" împotriva domniei sale şi a lui Klaus Iohannis, campanie ce dovedeşte faptul că PSD nu doreşte să accepte venirea lui Iohannis în Guvern.

"Ieri, am văzut lucuri spectaculoase la televiziuni, în special la televiziunea oficială, de casă, a domnului Ponta: este o campanie mincinoasă şi împotriva mea, şi împotriva lui Klaus Iohannis, care ne arată clar că ei nu doresc să accepte venirea domnului Iohannis în Guvern. Pe posturi de televiziune, în special pe România TV, postul de casă al domnului Ponta, al familiei politice Ponta-Ghiţă, sunt minciuni din zece în zece minute", a spus Antonescu

Crin Antonescu a dat ca exemplu, în acest sens, ştirea că Traian Băsescu i-ar fi spus să îi ceară demisia Marianei Câmpeanu. Altă informaţie vehiculată de România TV şi calificată drept "minciună" de Antonescu este, conform liderului liberal, aceea că domnia sa şi primarul Sibiului ar fi discutat ori s-ar fi întâlnit cu Traian Băsescu.

"Este o campanie de cea mai joasă speţă împotriva mea şi a lui Klaus Iohannis", a subliniat Antonescu.

Şeful PNL a apreciat că USL s-ar putea destrăma din cauză că Victor Ponta nu acceptă ca "un om apreciat de români, precum domnul Iohannis", să facă parte din Guvern. Totuşi, Antonescu a ţinut să precizeze că îi stă la dispoziţii lui Ponta pentru discuţii vizând actuala criză politică.

"De ce moare USL, de ce nu vom mai avea guvern USL: pentru că domnul Ponta nu acceptă ca un om apreciat de români, precum domnul Iohannis, să facă parte din Guvern. Oricând îi stau la dispoziţie domnului Ponta. L-am sunat, să vedem dacă mai este cazul să mai vorbim. Eu cred că mai este cazul".

Întrebat dacă a discutat cu opoziţia, Crin Antonescu a întrebat, râzând: "Cu cea din Ucraina?", adăugând că, indiferent dacă PNL rămâne sau nu la putere, nu va discuta cu reprezentanţii opoziţiei.

"Şi dacă rămânem, şi dacă ieşim, nu avem ce discuta cu reprezentanţii opoziţiei. Văd declaraţiile a tot felul de politicieni nebăgaţi în seamă, de la Blaga la Tomac. Între noi şi domniile lor, cei care au a se spăla de păcate, a-şi repara o imagine compromisă sunt ei, nu noi. Nu noi am tăiat pensii şi salarii, nu noi ne-am bătut joc de ţara asta, nu noi am fost slugile lui Traian Băsescu", a subliniat Antonescu.

În privinţa susţinerii domniei sale de către PSD la alegerile prezidenţiale din acest an, preşedintele PNL a spus că, în opinia sa, candidaţii "sunt susţinuţi sau nu de cetăţenii României".

"Varianta cu Antonescu susţinut de... nu ştiu exact de cine... este doar în capul lui Victor Ponta. România fie va avea un guvern USL cu Klaus Iohannis vicepremier, fie va avea ce vrea domnul Ponta", a încheiat Crin Antonescu.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. ...altuia nu-i face; sau Dumnezeu nu bate cu parul ci cu socoata. Deh aum gusta si (...) din deliciile minciunilor A3, Realitatea si RTv. Fiecare la randul si la socoata lui. Pana la urma nu va scapa nici unul.

    Dupa fapta si rasplata. 

    1. ... nu vreau cu Iohannis, pentru ca el vrea ce vrea si Merkel. 

      Dar mai greata mi-e de Ponta si de PSD-ul lui, care vor si ei doar acelasi lucru pe care-l vrea si Iohannis-Merkel, adica: 

      sa tina statul si poporul aservite intereselor straine. 

      Baremi PNL-ul = dreapta, nu este atat de perversa ca PSD-ul, in sensul ca: 

      nu minte (punandu-se intr-o lumina-pozitie falsa) cu nerusinare poporul, adica: 

      lupul nu isi trage o blana de oaie, doar ca sa pacaleasca mieii. 

      ... a re_constitui ADEVARATA DREAPTA DIN ROMANIA. 

      O dreapta care sa-si apere poporul-interesele, si nu care il subjuga mai mult sau mai putin transparent intereselor straine, asa cum face PSD-ul si/sau USD-ul ! 

      Crin Antonescu si PNL-ul au AZI in fata poporului roman (precum si a mediului de afaceri NATIONAL) aceeasi SANSA pe care au avut-o si PDL-ul impreuna cu Traian Basescu in 2004. 

      ..... conduca o dreapta care: 

      1) sa nu mai vanda Romania strainilor, nici pe putin, dar nici pe mult; 

      2) ci s-o exploateze - dezvolte - onest DOAR PENTRU SINE. 

      .... in sensul ca: 

      1) in loc sa UNEASCA POPORUL in jurul COTEI UNICE = echitabile; 

      2) il DEZBINA si mai tare prin COTE DIFERENTIATE; 

      3) doar in avantajul unei CAMARILE comunistoide = cripto_capitaliste. 

      .... tot facandu-i jocurile lui Traian Basescu-catelusul chel al Angelei Merkel, care o tine langa cu: 

      FEDERALIZAREA 

      - re_impartirea administrativ-teritoriala - 

      ROMANIEI ! 

      Cu rescrierea unei CONSTITUTII STRAINE INTERESELOR - naturii - POPORULUI ROMAN ! 

      ..... ii promit ca eu ma voi face pres la usa sediului sau de campanie electorala. 

      Tinerii liberali din PNL, in special oameni de afaceri din partid, trebuie sa-si promoveze exponentul Crin Antonescu in fruntea statului, deoarece: 

      se pare ca numai Crin Antonescu - dintre toti politicienii romani - are interesul de a conduce niste oameni de afaceri: 

      LOIALI STATULUI SI POPORULUI ROMAN! 

      Crin Antonescu - nu insa alaturi de Claus Iohannis - merita sa fie Presedintele Romaniei.  

      ... Tariceanu prim-ministru (si/sau chiar guvernator BNR in locul lui Isarescu) si Varujan Vosganian Ministru de Finante. 

      ... au fost cel mai bun tandem care a condus Romania in tot timpul cat Presedintele Traian Basescu era inca aflat la cursurile de alfabetizare economico-financiara inter_nationala ! 

      .... reduta ce trebuie re_cucerita 

      - adica a carei independenta si suveranitate trebuie INSTANTANEU-SUBIT supusa INTERESELOR NATIONALE ROMANESTI - 

      de catre statul si poporul roman este: 

      TIPARNITA-IMPRIMANT A NATIONALA A ROMANIEI !  

      Banii tipariti sunt intotdeauna mai ieftini decat banii imprumutati = tipariti de altii ! 

      Ar fi pacat ca FINANTAREA din Romania sa fie facuta cu scopul CRESTERII APROPIATE DE ZERO, in loc sa fie facuta cu scopul: 

      CRESTERII IN RITMURI - rate - CHINEZESTI !

      Claus Iohannis nu trebuie sa ajunga un fel de Carol I ! 

      Ne-am lamurit deja, cum sta treaba cu LOIALITATEA, in sensul ca: 

      Romania nu mai are nevoie de inca un principe = un domnitor strain. 

      Boierii = Nobilii romani, trebuie sa-si asume SINGURI guvernarea = administrarea tarii. 

      .... TUICA DISTILATA IN ALAMBICUL PROPRIU, in sensul ca: 

      1) chiar daca te imbeti; 

      2) totusi nu risti sa mori otravit ! 

      .... deoarece nu este materializabil. 

      Dar eu va raspund ca: 

      daca ati renuntat la IDEALURI, sunteti deja morti ..... niste zoombioti ! 

      Sau "The Patriot" ! 

      ... Campania Electorala a lui Crin Antonescu la presedintia Romaniei ! 

    .... ca sa va tipariti - ieftin-moca - singuri toti banii necesari finantarii programelor guvernamentale multi_anuale privind: 

    1) re_sus_citarea agriculturii; 

    2) re_animarea infrastructurii rutiere, fluviale, maritime, si aeriene; 

    3) re_invierea constructiilor de masini si utilaje; 

    4) inviorarea constructiilor rezidentiale; 

    5) re_nasterea inovatiei tehnico-stiintifice;

    etc. 

    1. ........ banilor necesari finantarii economico-sociale, trebuie construit si: 

      UN SISTEM LARG SI SOLID DE DISTRIBUTIE 

      - prin acordare de credite - 

      A BANILOR ......... IN CIRCULATIE PE PIATA !! 

      ... nationalizati distributia financiar-monetara a banilor in economie, adica: 

      ETATIZATI CREDITUL-CAMATARIA ! 

      ........ la CERSIT si/sau la FURAT: 

      1) nici in propria voastra tara; 

      si

      2) nici in afara ei ! 

      ...... EMISIUNII MONETARE, astfel incat masoneria-camataria sa devina ad literam: 

      O INSTITUTIE DE INTERES PUBLIC ! 

      ... ce n-are, ce-i mai trebuie OFERIT din tot ceea ce am enumerat eu, luand in considerare faptul ca CEREREA, pe langa ca-i prezumata, mai este si infinita ? 

      N-are polimeri ? 

      N-are cerneala simpatica ? 

      N-are designer ? 

      N-are spatiu de depozitare = tezaur ? 

      N-are mijloace de transport .... valori ?

      N-are chef de munca ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb