ANTONY BLINKEN: "Europa are o ocazie imensă să se desprindă de dependenţa energetică de Rusia"

V.G.
Internaţional / 9 septembrie 2022

"Europa are o ocazie imensă să se desprindă de dependenţa energetică de Rusia"

Europa are o "oportunitate imensă" să se desprindă de dependenţa sa energetică de Rusia, care a oprit livrările de gaze, a afirmat astăzi şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, înainte de a se deplasa la sediul NATO de la Bruxelles, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Există o oportunitate imensă (...) de desprindere, odată pentru totdeauna, de această dependenţă faţă de Rusia, de debarasare de această putere pe care Rusia o are asupra Europei utilizând energia ca o armă", a spus Blinken în faţa presei, înainte de a pleca din Polonia spre Bruxelles, la o zi după vizita la Kiev.

Europenii şi-au fixat ca obiectiv să renunţe la dependenţa de hidrocarburile din Rusia, evitând în acelaşi timp să se afle în situaţie de criză energetică.

Rusia a întrerupt la sfârşitul sfârşitul săptămânii trecute livrările prin gazoductul Nord Stream, dând asigurări că sancţiunile care i-au fost impuse din cauza invadării Ucrainei împiedică mentenanţa unei turbine.

Până acum, Moscova a profitat de pe urma creşterii explozive a cotaţiilor la energie, deşi exporturile sale de gaze şi petrol au scăzut.

Astăzi, cu prilejul vizitei sale la sediul NATO, Blinken va insista de asemenea asupra "unităţii" membrilor organizaţiei pentru "a se asigura că Alianţa noastră va fi cât se poate de puternică pentru a descuraja orice nouă agresiune a Rusiei".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Dacă vă aduceți aminte și Ceaușescu avea marota aceasta cu independența energetică. Ideea aceasta mi se pare complet tâmpită. Păi dacă nu mai iei gaze sau țiței din Rusia și iei din SUA sau din alte surse, unde este independența energetică?

    1. Nu intelegi pentru ca atribui cuvintelor strict sensul lor din DEX. DEX-ul este inutil cand ai de'a face cu propaganda, mitomania.

      Pentru americani dependenta altora de ei inseamna independenta acelora. 

      daca tu ai de cumparat ceva, acel ceva careti trebuie se gaseste la cateva societati una din aceste societati are cel mai rau istoric posibil ,tepari ,tacangii,intrerup furnizarea cand tie mai greu,folosesc aceasta marfa ca pe o parghie de santaj,maimult decat atat,datorita banilor castigati pe aceasta marfa ,sau unflat muschii pe el si a intrat peste vecin ia omorat copii ia violat sotia si fetele dupa care ia omorit toata familia, atunci nu este simplu ma duc sa cumpar de la ailalti, daca tu crezi altceva atunci poate ar trebui sa fii in locul vecinului lui ca sa te lamuresti mai bine,mai ales ca din cauza acestui nemernic sa si inzecit pretul la marfa pe care o cauti

      Ramanerea pe termen lung pe hidrocarburi ar fi un lucru facut pe jumatate dar renuntarea la sponsorizarea rusilor este necesara. Razboiul e mult mai scump, invazia din Ucraina o demonstreaza.

      Asa ma spune cum Ucraina a interzis toate scolile in limba romana, spune cum ii stresa pe etnici rusi, spune tot nu franturi. Atunci au tacut toti SUA, occidentali era foarte bine. Spune si de Minsk2, spune si ce a promis Zeeinski in campania electorala. Asa ca lasa vrajeala.

      "unflat" ar scrie un analfabet

      Dar sunt sigur ca tu stii despre ce vorbesti atunci cand faci aprecieri despre razboiul din Ucraina. Du-te mai si violeaza bunul simt al altora. 

    la urma urmei de ce trebuie ? ca sa iei din sua mai scump si mai prost ?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb