ANUL TRECUT, BRD Sogelease, finanţări în creştere cu 25% faţă de 2013

Valentin Busuioc
Bănci-Asigurări / 10 martie 2015

BRD Sogelease IFN S.A, filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Société Générale, a acordat, în 2014, finanţări totale de 95 milioane euro, în creştere cu 25% faţă de 2013, şi a încheiat 1.950 contracte de leasing, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

La nivelul întregii pieţe de leasing, Sogelease a înregistrat o cotă de piaţă de 7,2%, în creştere cu 1,1% comparativ cu rezultatul anului precedent.

Ponderea de 61,8% din totalul finanţărilor aparţine sectorului auto (acesta având o contribuţie importantă în totalul finanţărilor pe piaţa de leasing din ţara noastră în 2014), urmată de 35,3% - finanţări pentru echipamente şi 2,8% - finanţări destinate sectorului imobiliar.

O creştere semnificativă (de 31%) a fost înregistrată în finanţarea vehiculelor comerciale grele, inclusiv a celor destinate transportului de persoane. Totodată, autoturismele şi vehiculele comerciale uşoare au avut o evoluţie ascendentă (cu 20%) raportat la anul precedent, ponderea în total portofoliului ramânând relativ constantă.

Deşi la nivelul pieţei de leasing volumul finanţărilor acordate pentru echipamente a înregistrat un regres simţitor (de 11%), BRD Sogelease a reuşit să acorde finanţări în avans cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În topul industriilor susţinute de BRD Sogelease, se află sectorul agricol, industria metalurgică, sectorul construcţiilor, cel medical şi domeniul IT, se mai arată în comunicat.

Jan Kotik, directorul general al BRD Sogelease, a declarat: "2014 a fost un an satisfăcător, compania reuşind să atingă obiectivele propuse atât din punct de vedere al creşterii cifrei de afaceri, cât şi din cel al profitabilităţii. Pentru 2015, ne propunem continuarea evoluţiei ascendente înregistrate anul trecut, în contextul unor previziuni optimiste asupra mediului economic din România. Totodată, anul 2015 va însemna eficientizarea costurilor şi optimizarea fluxurilor de lucru pentru furnizarea de servicii prompte şi de calitate clienţilor noştri".

IMM-urile reprezintă ponderea majoritară în totalul finanţărilor acordate de BRD Sogelease anul trecut, acest segment constituind centrul de interes al finanţatorilor şi în 2015.

În ceea ce priveşte moneda de finanţare, a fost consemnată o uşoară creştere a finanţărilor acordate în lei comparativ cu finele anului 2013, deşi preferinţa clienţilor la momentul ofertării rămâne finanţarea în euro, punctează comunicatul.

În 2014, BRD Sogelease a gestionat favorabil vânzarea bunurilor recuperate existente în stoc şi a înregistrat o diminuare a numărului de vehicule şi echipamente reposedate ca urmare a rezilierii contractelor neperformante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb