ANUL VIITOR,  Germanii de la "Continental" vor deschide o fabrică la Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii / 14 septembrie 2010

Producătorul de anvelope a închiriat o hală de la compania Schaeffler România, aici urmând să fie angajaţi în prima fază aproximativ 80 de oameni

Compania germană Continental, specializată în producţia de anvelope, va deschide anul viitor o mică fabrică, cu aproximativ 80 de angajaţi, în comuna Cristian din judeţul Braşov. Firma amintită a închiriat o hală de 4.000 de metri pătraţi de la compania Schaefler România, tranzacţia fiind confirmată, ieri, de directorul general al acesteia, Alexandru Blemovici.

Iniţial se discuta despre un proiect de o mai mare amploare care urma să fie dezvoltat în comuna braşoveană, printre variantele studiate numărându-se chiar achiziţia unui teren de 35.000 de metri pătraţi şi dezvoltarea unei fabrici de la zero, iar în momentul atingerii capacităţii maxime unitatea de producţie urma să aibă peste 1.800 de angajaţi. Primăria Cristian era pregătită să se ocupe cu rapiditate de eliberarea avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru construirea acestei fabrici.

Blemovici a confirmat că există totuşi şi un plan B de dezvoltare ulterioară a proiectului Continental la Braşov, dar "până în 2012 nu se va întâmpla aşa ceva".

Grupul german investeşte 70 de milioane de euro în România, în 2010

Grupul german Continental a anunţat că va investi, în acest an, circa 70 de milioane de euro, pentru extinderea unităţilor de producţie deţinute în România şi intenţionează să angajeze 1.400 de persoane. Investiţiile vor fi direcţionate, în principal, pentru extinderea liniilor de producţie, dar şi pentru cercetare şi dezvoltare.

Nemţii sunt prezenţi în România de mai bine de zece ani, până acum deţinând opt unităţi de producţie şi trei centre de cercetare-dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. De asemenea, grupul are un centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de Est la Săcălaz (judeţul Timiş) şi deţine împreună cu Pirelli o unitate care produce cord metalic la Slatina.

La finele lunii trecute, grupul a anunţat că a obţinut avizul de construcţie pentru o fabrică de procesare a amestecului primar la fabrica de anvelope de la Timişoara. Investiţia anunţată în această unitate de producţie se ridică la 50 de milioane de euro, finalizarea lucrărilor fiind programată pentru anul 2012. Investiţia face parte dintr-un proiect de extindere a procesului de producţie a anvelopelor pentru autoturisme şi autoutilitare.

Continental este printre cei mai mari cinci furnizori de componente pentru automobile din lume şi al doilea ca mărime din Europa. Compania are aproximativ 8.000 de angajaţi în România, în cei zece ani de activitate din ţara noastră investind pes-te 400 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb