AOAR Creşterea preţului la utilităţi va determina închiderea firmelor

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 11 februarie 2005

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a primit cu mari rezerve restricţiile extrem de dure şi soluţiile financiare şi fiscale, apreciate de reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional ca reprezentînd singurele soluţii menite să asigure menţinerea unor echilibre macroeconomice, informează un comunicat de presă al AOAR.

AOAR apreciază că graba cu care se impune creşterea preţurilor la resursele energetice va duce la pierderea rapidă a competitivităţii produselor româneşti, închiderea unui număr mare de firme şi pierderea unor contribuabili importanţi pentru alimentarea bugetului de stat.

Mai mult, AOAR consideră că va fi stimulată creşterea importurilor, ceea ce va duce la creşterea pînă la valori periculoase a deficitului balanţei comerciale. AOAR susţine politica austeră promovată de Guvernul actual, dar apreciază că se impune promovarea rapidă a unor programe guvernamentale transparente, care să determine creşterea producţiei de bunuri pentru piaţa internă, pentru investiţii noi şi pentru export. Asociaţia solicită analizarea şi dinamizarea funcţionării Fondului pentru Eficienţă Energetică, care nu a depăşit faza de experiment, ca şi construirea de noi mecanis-me menite să alinieze tehnologiile româneşti la nivelul mediu european şi consideră periculoase măsurile de impozitare drastică a dividendelor şi a resurselor financiare ale societăţilor comerciale şi ale populaţiei. Primele efecte s-ar concretiza în reducerea volumului surselor de finanţare ale sistemului bancar, creşterea costurilor la creditele oferite de bănci şi agravarea situaţiei societăţilor producătoare de bunuri. Astfel, este de aşteptat o reducere a activităţii productive şi o reducere a veniturilor statului, ceea ce va agrava echilibrul bugetar. AOAR solicită iniţierea unui dialog între reprezentanţii mediului de afaceri şi cei ai Guvernului, pentru a se putea identifica eventualele soluţii alternative şi apreciază că, în viitor, acordurile semnate de România cu FMI trebuie să aibă mai mult un caracter de consultare şi orientare şi mai puţin de reglementări obligatorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb