AOJND: Jocul responsabil rămâne insuficient abordat de autorităţile române

S.B.
Miscellanea / 2 noiembrie 2021

Jocul responsabil rămâne insuficient abordat de autorităţile române

Jocul responsabil rămâne un subiect insuficient abordat de către autorităţile române, dar tendinţele actuale indică faptul că ar putea deveni un avantaj competitiv pentru operatorii de jocuri de noroc, potrivit unui comunicat al AOJND remis redacţiei.

Prin urmare, este nevoie de un cadru general la nivelul Uniunii Europene pentru a reglementa mai bine acest domeniu, dar şi de eforturi susţinute din partea operatorilor. Acestea sunt o parte dintre concluziile webinar-ului intitulat "Utilizarea progresului tehnologic pentru o mai bună gestionare a jocului de noroc responsabil/ Using technology advancement to better manage Responsible Gambling", organizat de către Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND) împreună cu European Gaming and Betting Association (EGBA).

"Autorităţile române nu sunt suficient de implicate în problematica jocului responsabil. Nu înţeleg magnitudinea subiectului, însă mă aştept ca anumite măsuri să fie adoptate pe modelul unor exemple venite din Bruxelles sau Europa de Vest", a declarat Odeta NESTOR, preşedinte al Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă (AOJND).

Vorbind despre necesitatea creării unei legislaţii privind jocul de noroc responsabil, Maarten HAIJER, Secretarul General al European Gaming and Betting Association (EGBA), a subliniat că o soluţie unitară pe întreg continentul nu este o soluţie practică în acest moment. "Practic, este dificil din punct de vedere politic să existe o reglementare unitară în UE. Dar nici autoreglementarea nu este singura soluţie. Cea mai bună modalitate este o combinaţie între cele două şi crearea unui cadru general care să fie susţinut de principiile politicii comune, împărtăşite de legiuitorii din Europa şi de codurile de conduită din industrie care promovează jocurile de noroc mai sigure. Transparenţa şi responsabilitatea sunt cele două moduri prin care noi, industria, putem contracara lipsa de încredere. (...) Tendinţa arată că jocurile de noroc responsabile reprezintă un avantaj competitiv pentru companii", a declarat Maarten HAIJER.

Problema siguranţei jocurilor de noroc online a fost de asemenea abordată în timpul evenimentului, în condiţiile în care pandemia de Covid-19 a determinat oamenii să petreacă mai mult timp în propriile locuinţe şi, automat, să se orienteze mai mult către opţiunile de joc online. Referitor la acest subiect, Dragoş Cosmin Lucian PREDA, director general/CEO al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii, a atras atenţia că operatorii de jocuri de noroc online au datoria de a construi platforme sigure pentru consumatorii finali. El a subliniat în acelaşi timp importanţa educării timpurii a utilizatorilor finali, precizând că eforturile trebuie făcute de către toate părţile implicate. "A fi pregătit, protejat împotriva ameninţărilor, este o cerinţă pentru toate părţile şi o necesitate pentru a construi încrederea necesară unui parteneriat fructuos. Acest lucru ar trebui să fie avut în vedere încă din primele etape ale sistemului de educaţie. De ce să nu fie deschis un dialog proactiv cu autorităţile - prin iniţiative de tip Online Open Days for Gambling în universităţi sau chiar în licee. (...) Tinerii sunt educaţi în prezent prin programe de gamificare iar acestea ar putea deveni parte a curiculei generale", a declarat Dragoş Cosmin Lucian PREDA.

La eveniment a participat şi Joseph CUSCHIERI, expert în jocuri de noroc şi fost preşedinte al autorităţii malteze de gambling. El a vorbit despre modul în care, în prezent, tehnologia poate să ajute la crearea unui mediu mai sigur pentru gamblingul online. "Acum, cu tehnologia actuală, un client poate fi contactat în timp real, iar acest lucru are potenţialul de a aduce jocul de noroc responsabil la nivelul următor. Tehnologia poate crea un mediu de jocuri de noroc mai sigure şi, în cele din urmă, acest lucru este mai bun pentru toată lumea, inclusiv pentru afaceri. Profilarea jucătorilor poate fi folosită în scopuri de marketing, dar şi pentru jocuri de noroc mai sigure (...) bineînţeles cu respectarea legislatiei GDPR", a declarat Joseph CUSCHIERI.

La rândul său, Lucian PRISECARU, General Manager Kindred Romania, a prezentat strategia companiei sale şi ambiţia de a combate efectele negative ale jocurilor de noroc. Strategia are scopul ambiţios ca, până în 2023, să reducă aproape de 0 veniturile obţinute în urma efectelor negative ale jocului de noroc (revenues from harmful gambling), ceea ce plasează Kindred în fruntea eforturilor industriei pe acest segment. "În calitate de operatori, trebuie să avem clienţi care să joace în mod sustenabil. Trebuie să minimizăm efectele negative. (...) Există o diferenţă de cultură între clientul român şi, să spunem, jucătorul britanic. Clienţii români sunt mai reticenţi în a ne vorbi despre jocul responsabil, comparativ cu jucătorii occidentali, dar toţi joacă în mod similar. (...) Cred că este important ca toţi actorii implicaţi în industria jocurilor de noroc din România să pună jocul responsabil în fruntea agendei lor pentru binele clienţilor şi al industriei", a declarat PRISECARU.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pana cand procuratura nu VA INTRA CU TANCURILE peste MAFIA CASELOR DE PARURI jnapanii nu se potolesc ! Cat si cum isi impart banutii jucati de fraieri NIMENI nu face o ancheta !

    Sherif Tiraspol bate la Real Madrid, ce gluma buna... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb