APAPR anunţă transmiterea scrisorii de informare anuală în plicuri de culoare verde

I.M.
Miscellanea / 4 mai 2020

APAPR anunţă transmiterea scrisorii de informare anuală în plicuri de culoare verde

Peste 8 milioane de plicuri conţinând scrisoarea anuală de informare ajung în aceste zile în cutiile poştale ale tuturor celor care contribuie la fondurile de pensii private (Pilonul ÎI obligatoriu şi Pilonul III facultativ), se arată într-un comunicat al Asociaţiei Pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), remis Redacţiei noastre.

Potrivit legii, toţi administratorii fondurilor de pensii trimit în fiecare an, până cel târziu la dată de 15 mai, către toţi participanţii la fonduri, scrisoarea anuală de informare, la ultima adresa poştală comunicată administratorului. Scrisoarea de informare conţine detalii despre evoluţia contului personal de pensie privată în anul precedent şi despre situaţia financiară a administratorului.

"În premieră, în 2020 toţi administratorii trimit această informare într-un plic de culoare verde, demers dublat de o campanie online de conştientizare a faptului că #pliculverde conţine informaţiile despre pensia privată. Astfel, pe toată durata lunii mai 2020, participanţii vor primi online îndemnul de a caută plicul verde în căsuţa poştală, de a citi scrisoarea de informare anuală şi de a intră în contact cu fondul de pensii prin crearea unui cont online şi actualizarea datelor personale şi a adresei poştale.", arată comunicatul.

Conform sursei citate, culoarea verde a fost aleasă pentru cainformarea anuală să fie uşor de reperat în corespondentape care o primesc participanţii, miza industriei fiind creşterea gradului de informare a acestora. Verdele a fost ales întrucât nu se regăseşte în paleta cromatică de brand a niciunui administrator.

Suplimentar scrisorii anuale de informare în formă tipărită, toţi administratorii oferă participanţilor posibilitatea de a se informa online, pe baza unui cont accesibil cu user şi parolă, cu privire la contul personal de pensie privată. De asemenea, administratorii sunt obligaţi de lege să furnizeze, la cererea participanţilor, orice detalii suplimentare despre tot ce înseamnă participarea la fondul de pensii sau despre datele cuprinse în scrisoarea anuală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai bine ar spune oamenilor ca banii lor de pensii s-au evaporat in urma caderii bursei si a randamentelor la titlurile de stat. N-ar fi nevoie de un plic verde ci de unul obisnuit.

    E plina lumea de vrajitori in costum dar sub aceasta blana sunt "lupi rapitori"... cum bine scrie intr-o carte.  

    Oamenii au inteles ca sunt pe cont propriu si pana sa apuce pensia ii rezolva sistemul cu un vaccin special ales pentru ei, administrat in hoteluri controlate si igienizate de stat.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb