Pilonul II de pensii din România reprezintă o piaţă extrem de competitivă, concurenţială, cu randamente investiţionale foarte bune, cu costuri administrative şi comisioane foarte reduse, iar o eventuală renunţare la acest mod de economisire reprezintă un scenariu foarte prost, atenţionează Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).
"Crearea sistemului de pensii private a avut un rol determinant în revenirea pieţei de capital din România post-criză şi a reprezentat un punct central de atractivitate a României în rândul investitorilor internaţionali. În prezent, fondurile de pensii de Pilon II susţin economia locală şi investesc 92% din activele nete pe pieţele financiare din România, cu o expunere de doar 8% pe pieţele externe. Alocarea pe clase de active este de 70% în titluri de stat şi obligaţiuni, 20% în acţiuni listate şi 10% în alte instrumente. Această structură investiţională reprezintă un profil de risc conservator pentru fondurile de pensii de Pilon II. Toate aceste informaţii poziţionează Pilonul II din România ca o piaţă extrem de competitivă, concurenţială, cu randamente investiţionale foarte bune, cu costuri administrative şi comisioane foarte reduse", afirmă reprezentanţii APAPR, conform Agerpres.
Pensia furnizată de Pilonul II va putea suplimenta venitul din pensia de stat cu aproximativ 40% (667 lei vs. 1.647 lei) sau cu 64% în scenariul de revenire la contribuţii de 6% (979 lei vs. 1.512 lei).
"În cazul nefericit al renunţării totale la Pilonul II şi mutarea tuturor contribuţiilor înapoi doar în sistemul public ar aduce o pensie de 1.913 lei (doar Pilonul I), mai mică decât cea de 2.314 lei ce ar fi obţinută în scenariul actual (Pilonul I + Pilonul II). Cu alte cuvinte, cel mai bun scenariu pentru viitor ar fi cel în care creşte contribuţia alocată Pilonului II, iar cel mai prost ar fi renunţarea la Pilonul II", se menţionează în comunicatul APAPR.
1. fără titlu
(mesaj trimis de GIGI în data de 21.12.2018, 12:17)
Buna ziua. Nu inteleg modul in care au fost calculate scenariile si cumularea pe pilonul 1 cu 2 !!! "Pensia furnizată de Pilonul II va putea suplimenta venitul din pensia de stat cu aproximativ 40% (667 lei vs. 1.647 lei) sau cu 64% în scenariul de revenire la contribuţii de 6% (979 lei vs. 1.512 lei). " Pensia pe pilonul 2 se va incasa pana la epuizarea fondului !!!! O pensie de 979 de lei pe pilonul 2 este foarte mare !! La fondul meu de 25 000 lei acum, care este in ford f mare comparativ cu marea masa, in 26 de luni am epuizat suma !!!! adica incasez pensie 2 ani si 4 luni pe pilonul 2 !!!!
1.1. Studiul complet... (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Florin în data de 21.12.2018, 12:56)
...îl găsești pe adevarul.ro ("ANALIZĂ Pilonul II de pensii, de la începuturi până în prezent. Care-i este soarta"). Are multe pagini și, la sfârșit, găsești și cifrele puse aici de Bursa.
Calculul se referă la o perioadă completă de cotizare la cei doi Piloni.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.12.2018, 17:46)
Eu nu vreau decat sa-mi scot banii din pilonul 2 si sa ii cheltui intr-un concediu. La naiba cu pilonul 2 nu imi ajuta la nimic nici acum cici cand voi iesi la pensie.