Apel la grevă în sectorul de distribuţie al "Renault"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 martie 2014

Profitul net al "Renault" a scăzut cu 66% în 2013, la 586 milioane de euro.

Profitul net al "Renault" a scăzut cu 66% în 2013, la 586 milioane de euro.

Principalele sindicate din compania auto franceză "Renault" SA au lansat, ieri, un apel la grevă a angajaţilor diviziei de distribuţie, pentru promovarea revendicărilor salariale, în contextul reorganizării reţelei locale a companiei.

Mişcarea de protest, iniţiată la cererea CFE-CGC, principalul sindicat de la "Renault" şi al doilea în cadrul filialei "Renault Retail Group" (RRG), ar urma să aibă loc în 13-14 martie, în apropierea "zilelor deschise" organizate în fiecare an de constructorul auto francez.

"Va fi prima grevă omogenă din istoria reţelei de distribuţie", a spus liderul CFE-CGC, Jean-Christophe Morandini, adăugând: "Greva se înscrie într-un context dificil, marcat de probleme de reorganizare, o scădere drastică a efectivelor şi incertitudini comerciale".

Anul trecut, "Renault" a încheiat un acord de competitivitate pentru redimensionarea structurilor administrative şi de producţie din Franţa, în vederea ajustării lor la o piaţă auto în scădere. Partea de distribuţie nu a fost, însă, inclusă în acord.

La finele lunii ianuarie, "Renault" a anunţat că va accelera transformarea reţelei sale de 265 de concesionari privaţi şi sucursale RRG, deţinute direct de compania auto. La rândul său, viitorul director al celui mai mare constructor auto francez PSA "Peugeot Citroen", Carlos Tavares, a menţionat sectorul distribuţiei printre domeniile în care, în opinia sa, ar exista o marjă de manevră pentru restabilirea rentabilităţii grupului.

"Renault" şi-a majorat cu 59% profitul anul trecut, în baza vânzărilor de modele low-cost Dacia şi a măsurilor de reducere a costurilor. Profitul înainte de interese minoritare, taxe şi elemente excepţionale a urcat la 1,24 miliarde euro în 2013, depăşind estimările analiştilor: 1,06 miliarde euro. Veniturile din vânzările companiei au crescut cu 0,5% anul trecut, la 40,9 miliarde euro.

"Renault" aşteaptă continuarea creşterii vânzărilor şi a profitului operaţional în 2014. Compania vrea să ajungă la venituri anuale de 50 de miliarde euro în următorii trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb