"Apple Computer" poate folosi logo-ul "Apple"

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 9 mai 2006

Un tribunal britanic a dat ieri cîştig de cauză producătorului american de computere Apple Computer Inc., care va putea utiliza astfel logo-ul Apple pentru magazinul său de muzică online iTunes, res-pingînd practic acţiunea juridică înaintată de Apple Corps Ltd., casa de discuri care reprezintă interesele componenţilor formaţiei The Beatles, informează Rompres.

Judecătorul Edward Mann, de la Înalta Curte de Justiţie din Londra, a apreciat că asocierea logo-ului Apple Computer cu iTunes nu reprezintă o încălcare a acordului convenit în anul 1991 de Apple Computer cu Apple Corps, acord conform căruia grupul informatic a acceptat să nu intre în domeniul muzical sub logo-ul Apple. Mai mult, Apple Corps va trebui să plătească în întregime cheltuielile de judecată, evaluate la trei milioane lire sterline (4,5 milioane euro).

Apple Corps şi-a anunţat intenţia de a face apel împotriva acestei decizii.

Disputa dintre Apple Corps şi Apple Computer datează din anii 1980. Ambele societăţi au în comun faptul că utilizează drept logo imaginea unui măr, diferită fiind doar culoarea. Apple Corps a fost înfiinţată în 1968 de veteranii Beatles Paul McCartney şi Ringo Starr, la care s-au asociat ulterior şi moştenitorii lui John Lennon şi George Harrison. Societatea care reprezenta drepturile formaţiei Beatles a cerut în justiţie atât retragerea logo-ului iTunes cât şi acordarea de despăgubiri pentru încălcarea acordului convenit cu Apple Computer în 1991.

Apple Computer a fost înfiinţată în 1976 de Steve Jobs şi Steve Wozniak, pentru ca în anul 1984 să înregistreze un succes exploziv prin computerul Macintosh. În anul 1991 când Apple Computer semnat acordul cu Apple Corps, firma condusă de Steve Jobs nu producea decât computere, programe software de transmisii de date şi echipamente de telecomunicaţii. Însă, ulterior, în anul 2001, firma americană a devenit un jucător important pe piaţa muzicii prin lansarea playerului digital iPod, urmat în 2003 de lansarea ma-gazinului de muzică online iTunes. Până în prezent, Apple Com-puter a vândut apro-ximativ 15 milioane de dispozitive iPods şi peste un miliard de melodii prin magazinul iTunes.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb