Apple dezamăgeşte investitorii

F. A.
Internaţional / 8 mai 2012

Apple dezamăgeşte investitorii

Preţul acţiunilor Apple a avut o creştere parabolică în acest an, marcând iniţial o evoluţie de 50% până la 644 de dolari pe acţiune, ulterior revenind la 555 de dolari, după care s-a înregistrat o nouă creştere la 618 de dolari şi apoi un declin la preţul actual de 570 de dolari, se arată într-o analiză Admiral Markets. Urmărind aceste fluctuaţii investitorii se întreabă, pentru prima oară în ultimii 3 ani, cât de mult poate să crească dar mai ales cât de mult poate să scadă cotaţia celei mai mari companii din lume?

Analiştii celui mare grup financiar britanic, Barclays Capital, şi-au fixat o ţintă de 750 de dolari pe acţiune în următoarele 6 luni, precizând: "În perioada imediat următoare vânzările iPhone ar putea încetini în anticiparea unui nou produs, dar prognozăm vânzări solide pentru iPad şi Mac. Mai mult, Conferinţa Dezvoltatorilor din una iunie poate prefigura o serie de noutăţi, inclusiv noul sistem iOS."

Analiştii renumitei bănci de investiţii Jefferies, consideră că iPhone5 se anunţă a fi cea mai spectaculoasă lansare din istoria smartphone-urilor, adăugând că Apple plănuieşte lansarea unui televizor. Astfel, "anticipăm 50-60 de milioane de unităţi vândute şi un preţ de 800 de dolari pe acţiune la finalul anului."

Analiştii companiei de brokeraj Admiral Markets prezintă 2 motive pentru care scăderea este limitată şi temporară: "De câte ori raportul preţ/profit a scăzut sub cel al indicelui SP500 (16 actual), acţiunile Apple au intrat pe o pantă ascendentă. Rezervele de cash şi activele foarte lichide au ajuns la aproape 120 de dolari pe acţiune şi conform estimărilor vor depăşi 400 de dolari în 2016."

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb