Aproximativ 100 de salariaţi BRD au pichetat sediul central al băncii

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 9 noiembrie 2015

Aproximativ 100 de salariaţi BRD au pichetat sediul central al băncii

Actualizare 13:52 Protestul s-a încheiat fără incidente

Protestul celor aproximativ 100 de membri ai sindicatului Impact al salariaţilor BRD-Groupe Societe Generale, determinat de eşecul negocierilor contractului colectiv de muncă, s-a încheiat fără incidente, aceştia urmând să picheteze sediul central al băncii şi marţi, între orele 11:00 şi 13:00, potrivit Agerpres.

"Din informaţiile pe care le avem, domnul Loth (Phillipe Lhotte - preşedintele BRD, n.r.) nu este acum în ţară. Domnia sa a plecat. Era normal ca, în cazul în care dânsul nu a putut fi astăzi aici, să delege măcar pe cineva care să stea de vorbă cu noi, pentru că protocolul în astfel de situaţii prevede ca un reprezentant al conducerii vine sau cheamă o delegaţie a protestatarilor pentru discuţii. După cum aţi văzut, nu a venit nimeni să ne bage în seamă. Vom veni şi mâine aici, în acelaşi interval orar", a declarat astăzi Cristian Mocanu, preşedintele sindicatului Impact, operator servicii administrative în cadrul BRD.

-------------

Aproximativ 100 de membri ai sindicatului Impact al salariaţilor BRD-Groupe Societe Generale pichetează astăzi sediul central al băncii, acţiunea de protest fiind determinată de eşecul negocierilor contractului colectiv de muncă, a declarat astăzi Cristian Mocanu, preşedintele sindicatului Impact, operator servicii administrative în cadrul BRD, potrivit Agerpres.

"Suntem 100 de colegi care ne-am adunat să protestăm din cauza faptului că nu am reuşit să încheiem un nou contract colectiv de muncă. Negocierile au început din luna mai a acestui an şi concilierea, care este o etapă prevăzută de lege, ulterioară negocierii, a avut loc în data de 26 octombrie. Din păcate au rămas nesoluţionate şase revendicări ale noastre. Dacă nu se va încheia un nou contract colectiv de muncă şi nu vor fi soluţionate cele şase revendicări, va trebui să ne gândim la celelalte forme de protest. Avem în vedere greva în toate formele ei, cea de avertisment, urmată de greva propriu-zisă", a afirmat Cristian Mocanu, preşedintele sindicatului Impact, operator servicii administrative în cadrul BRD.

Protestatarii fluieră din vuvuzele şi scandează lozinci precum: "Lhotte (preşedintele BRD, n.r) ne-a luat speranţa şi-a plecat în Franţa", "Munca pentru toţi, banii doar pentru voi", "Suntem colegi, nu sclavii voştri", "Voi aveţi puterea, noi avem durerea", "Noi muncim pentru voi, voi vă bateţi joc de noi", "Negociaţi, nu ne persiflaţi", Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie".

Sindicatul Impact al salariaţilor BRD-Groupe Societe Generale pichetează sediul central al băncii din Bucureşti, luni şi marţi, în intervalul orar 11,00-13,00, după ce negocierile pentru contractul colectiv de muncă au eşuat, ei cerând creşterea salariilor cu 100 lei brut pentru cei care lucrează de minim 3 ani în BRD şi o primă de 700 lei pentru haine.

Astfel, reprezentanţii sindicatului spun că sunt nemulţumiţi din cauza aspectelor nesoluţionate în urma unei concilieri din 26 octombrie, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Aceştia vor majorarea salariilor de bază cu 100 lei brut pentru toţi salariaţii cu minim trei ani vechime în BRD la jumătatea acestui an, reprezentând cotă parte din inflaţia neacordată în perioada 2009-2014.

Totodată, solicită acordarea unei prime de 700 lei net pentru a-şi cumpăra ţinute business, aşa cum le cere grupul financiar prin regulament intern.

Angajaţii doresc să-şi păstreze prima de participare la profit, după ce patronatul a propus eliminarea acestui drept în schimbul suplimentării primei de ziua băncii, care este condiţionată însă de atingerea unui obiectiv pe care sindicaliştii îl consideră nefezabil, respectiv păstrarea numărului de clienţi activi.

De asemenea, aceştia mai revendică protecţia liderilor încă un an de la terminarea mandamtului, drept care a existat în contractul colectiv de muncă, însă pe care patronatul BRD nu doreşte să-l păstreze în continuare.

"Sindicatul Impact avertizează că, dacă şi după pichetare, patronatul BRD-Groupe Societe Generale va avea aceeaşi atitudine inflexibilă legată de revendicările salariaţilor, va declanşa greva, conform prevederilor legii. Rămânem preocupaţi de calitatea serviciilor asigurate clienţilor, fără să afectăm interesele acestora, în condiţiile asigurării unui tratament decent al salariaţilor din partea patronatului", se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb