Arafat: "Ploieşti, al optulea oraş care primeşte motociclete de intervenţie rapidă SMURD"

T.B.
Miscellanea / 4 august 2023

Arafat: "Ploieşti, al optulea oraş care primeşte motociclete de intervenţie rapidă SMURD"

Municipiul Ploieşti este al optulea oraş care primeşte motociclete de intervenţie rapidă SMURD, a anunţat, vineri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, conform agerpres.ro.

"Marcăm, astăzi, momentul în care pornim cele două motociclete de intervenţie rapidă, care vor deservi municipiul Ploieşti şi zonele limitrofe sau vor interveni în cazul accidentelor pe DN 1 şi pe alte drumuri (...). Acest pas este foarte important, fiind al optulea oraş în care se implementează acest sistem cu intervenţia rapidă a motocicletelor", a afirmat Raed Arafat la sediul ISU 'Şerban Cantacuzino' al judeţului Prahova.

El spune că acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul sectorului privat, care de câţiva ani contribuie la dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din ţară cu motociclete de acest tip, astfel încât în fiecare an unul sau două judeţe au adoptat acest model de lucru.

"Întrebarea majoră o să fie: dar ce caută motocicletele şi de ce trebuie, pentru că, oricum, nu pot transporta un pacient. Din experienţa din alte ţări, dar şi din experienţa noastră, cu mii de intervenţii de când am pornit acest proiect, a salva o viaţă depinde de minute, mai ales când vorbim de stopurile cardiace sau de hemoragiile masive şi atunci sosirea unui salvator în foarte scurt timp, lucru care poate să îl asigure motocicleta plecând din centrul oraşului, dintr-o locaţie unde motocicleta este amplasată într-un loc strategic, poate să garanteze o sosire mult mai rapidă decât o ambulanţă, iar prin dotarea de pe motocicletă se poate chiar să salveze o viaţă şi să facă diferenţa (...) Fiecare minut în care o persoană rămâne în stop cardiac scade şansa resuscitării cu zece la sută, aşa că dacă câştigăm câteva minute cu aceste motociclete, creştem cu zece procente şansa de salvare a unei vieţi (...). Rolul ISU Prahova este unul extrem de important, activitatea lor intră pe noi mecanisme şi modalităţi de intervenţie prin dotarea cu aceste motociclete pentru intervenţii cu scopul de a salva vieţi', a completat Raed Arafat.

Motocicletele vor fi conduse de paramedici, a arătat şeful DSU, şi vor fi dotate cu defibrilatoare şi truse de prim ajutor. Sunt destinate zonelor publice, nu vor circula pe timp de noapte şi nu vor interveni în condiţii meteo extreme, pentru ca şi "motocicliştii să fie în siguranţă".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. De Arafat nu mai scăpăm niciodată ??

    că-ți romani mai trebuie sa moara degegeaba, ca să fie dat afara ?!  

    1. Dupa ce femeia din Urziceni a nascut pe trotuar in fata spitalului intrucat medicii dormeau de la atata munca,acum,medicii,vor lua gravidele pe motocicleta si acestea vor naste fericite fiindca se plimba cu motocicleta condusa de un doctor. Bolnavele care nu sunt in stare grava,vor fi luate cu motocicletele de catre medici,o masura binevenita pe caldura aceasta se vor ventila,iar doctorii,le vor duce la padure sa le consulte temeinic. Sa vezi nasteri nemaivazute in romania,iar demografia v-a creste exponential. BRAVOS NATIUNE.1

      Un semianalfabet ii raspunde altui semianalfabet.

      Mai,patriot cult,

      daca nu ai nimic de zis, 

      nu-ti indulta COMPATRIOTII,

      mai bine taci 

      Oho. E o colectie pe aici... Unul si unul

      Dacă toți conducătorii de instituții ale statului din România ar fi făcut în domeniul lor de activitate măcar jumătate din ce a făcut Read Arafat în domeniul său de activitate, statul român ar oferi acum populației servicii de calitatea celor austriece.

      Esti total dezinformat despre "minunatul" Arafat,

      iti spune un medic cu multi ani de activitate

      in serviciul de ambulanta romaneasca 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb