ARB a votat nouă componenţă a Consiliului Director

T.B.
Bănci-Asigurări / 13 octombrie 2023

ARB a votat nouă componenţă a Consiliului Director

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 13 octombrie 2023, a votat componenţa Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, se arată într-un comunicat al ARB, remis redacţiei. Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de dl. Bogdan Neacşu, Preşedinte al Consiliului Director, dna. Gabriela Nistor, Vicepreşedinte, dna. Mihaela Bitu, dl. Ion Stan, dl. Mircea Busuioceanu, dl. Cornel Stănescu şi dl. Cristian Agalopol, al cărui mandat a fost reînnoit astăzi, conform sursei citate.

Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al Asociaţiei, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Dl. Radu Gheţea ocupă funcţia de Preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor, menţionează sursa citată. Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu, se mai arată în comunicat.

Asociaţia Română a Băncilor reprezintă piaţa bancară din România de 32 de ani şi s-a extins prin includerea a 12 membri afiliaţi, companii non-bancare, punând astfel bazele unui parteneriat care contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri predictibil, transparent şi de încredere în România, potrivit comunicatului.

Sectorul bancar asigură un rol cheie în buna funcţionare a mecanismelor economice şi financiare, cu impact asupra evoluţiilor macroeconomice, a dinamicii mediului de afaceri şi a îmbunătăţirii gradului de prosperitate economică din România, se mai arată în comunicat.

Sistemul bancar românesc a demonstrat că este solid şi rezilient, atât în criza financiară internaţională de acum 15 ani, cât şi în perioada crizelor suprapuse generate de pandemia COVID-19 şi de conflictul din Ucraina, potrivit ARB. Indicatorul de solvabilitate al sistemului bancar a fost menţinut la un nivel ridicat, fiind de 22,83% în luna iunie 2023, menţionează sursa citată.

Volumul creditelor noi acordate de băncile din România populaţiei şi companiilor, în perioada ianuarie 2020-iulie 2023, s-a cifrat la 398 miliarde lei, cu 5% peste soldul creditului neguvernamental raportat la finele lunii iulie 2023, informează ARB. Sistemul bancar este un partener de finanţare important al statului, aproximativ 20% din totalul activelor bancare fiind reprezentat de deţineri de titluri de stat, transmite sursa citată.

Băncile din România au demonstrat că sunt soluţia la criză şi din perspectiva sprijinului acordat unei treimi dintre clienţii persoane fizice şi juridice care au întâmpinat probleme de lichiditate de la declanşarea pandemiei, arată datele comunicatului.

Asociaţia Română a Băncilor este membră a Federaţiei Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - Reţeaua Internaţională de Educaţie Financiară, a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European şi a 26 de organisme naţionale lucrative privind dezvoltarea cadrului economic, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb