ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ Millennium Building Development nu a deschis proces la CEDO

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 9 iunie 2011

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) a solicitat CEDO un răspuns referitor la un presupus proces, clamat în numeroase rânduri, pe care SC Millennium Building Development SRL (MBD) l-ar fi declanşat împotriva statului român, în privinţa proiectului "Cathedral Plaza".

Clădirea de 19 etaje este ridicată lângă Catedrala romano-catolică Sf.Iosif, monument istoric al Capitalei. Ariepiscopia arată, într-un comunicat: "Acest presupus proces a fost folosit, în ultima perioadă, de către MBD pentru intimidarea instanţelor de judecată, pe care le acuză, nejustificat de inconsecvenţă şi părtinire. Într-un răspuns oficial transmis reprezentantului Arhiepiscopiei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului afirmă faptul că < nicio cerere cu numele SC Millenium Building Development SRL nu a fost înregistrată >".

În vederea completării cercetărilor, la solicitarea autorităţilor, Arhiepiscopia a trimis, la începutul săptămânii, către DNA noi argumente care arată corupţia din jurul Cathedral Plaza, pe care o consideră pericol public.

MBD a negat cu vehemenţă afirmaţiile Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, potrivit cărora nu s-ar fi adresat CEDO pentru încălcarea drepturilor sale fundamentale legate de proiect. Compania precizează că s-a adresat instanţei de la Strasbourg încă din anul 2008, când a depus cererea numărul 10787/08. Contrar declaraţiilor arhiepiscopiei, MBD susţine că CEDO a confirmat primirea şi înregistrarea acestei cereri, cu menţiunea că aceasta va fi judecată la un termen care depinde de volumul de muncă al Curţii, termen "foarte dificil de indicat".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb