Armata israeliană afirmă că a lovit zece ţinte ale Hezbollah în Liban

F.D.
Internaţional / 30 iulie

Armata israeliană afirmă că a lovit zece ţinte ale Hezbollah în Liban

Armata israeliană a anunţat marţi că a lovit zece ţinte ale Hezbollah în sudul Libanului şi l-a ucis pe unul dintre membrii mişcării islamiste armate în timpul loviturilor aeriene şi terestre din cursul nopţii, relatează News.ro.

Armata "a lovit zece obiective teroriste ale Hezbollah în şapte zone diferite", a precizat IDF, enumerând în special un depozit de arme şi diverse infrastructuri.

În timpul acestor operaţiuni, armata a "eliminat de asemenea un terorist Hezbollah", a adăugat într-un comunicat.

Armata spune că a atacat cu drone, avioane de luptă şi artilerie.

IDF a publicat imagini ale loviturilor.

Potrivit Reuters, Hezbollah a confirmat că unul dintre luptătorii săi a fost ucis.

Aceste atacuri par să fie în conformitate cu modelul de violenţe din ultimele nouă luni dintre cei doi inamici.

Tensiunile s-au înrăutăţit însă de sâmbătă, când o rachetă a ucis 12 copii şi adolescenţi pe un teren de fotbal dintr-un sat druz. Israelul a acuzat mişcarea Hezbollah, care este susţinută de Iran, şi a promis un răspuns dur. Hezbollah a negat însă implicarea.

Pe de altă parte, Statele Unite au condus un efort diplomatic pentru a descuraja Israelul să lovească capitala Libanului, Beirut, sau infrastructura civilă majoră, ca răspuns la atac, au declarat luni pentru Reuters cinci persoane care au cunoştinţă de acest demers.

Începând din 8 octombrie, Hezbollah şi Israelul au schimburi de tiruri zilnic peste graniţa libanezo-israeliană, acesta fiin cel mai grav conflict de la războiul din 2006. Ostilităţile, declanşate de războiul din Gaza, au fost până acum limitate în mare parte la zonele din apropierea frontierei.

Deşi ambele părţi au indicat anterior că nu doresc o confruntare mai amplă, ostilităţile au provocat îngrijorări cu privire la riscul unei alunecări către un conflict mai amplu şi mai distructiv între adversari puternic înarmaţi.

"Deşi am văzut multă activitate la graniţa de nord a Israelului, rămânem îngrijoraţi de potenţialul escaladării acesteia într-o luptă în toată regula. Şi nu cred că o luptă este inevitabilă", a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin. "Am dori să vedem lucrurile rezolvate în mod diplomatic", a adăugat el, aflat la Manila, în Filipine.

Doi oficiali israelieni au declarat luni că Israelul doreşte să lovească Hezbollah, dar nu să antreneze Orientul Mijlociu într-un război total.

Unele zboruri de pe aeroportul internaţional din Beirut au fost anulate sau amânate în această săptămână din cauza tensiunilor crescute.

Începând din octombrie, loviturile israeliene au ucis aproximativ 350 de luptători Hezbollah în Liban şi peste 100 de civili, potrivit unor surse medicale şi de securitate şi unei numărători Reuters a notificărilor de deces din partea Hezbollah. Israelul afirmă, la rândul său, că 23 de civili şi cel puţin 17 soldaţi au fost ucişi în atacurile Hezbollah începând din octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb