Armata israeliană nu foloseşte roiurile de drone contra Iranului şi Hezbollah; de ce?

M.S.
Internaţional / 31 august

Armata israeliană nu foloseşte roiurile de drone contra Iranului şi Hezbollah; de ce?

Motivele pentru care armata israeliană nu foloseşte roiurile de drone ieftine şi simple contra Iranului şi Hezbollah pentru atacuri la distanţă sunt relevate într-o analiză din publicaţia financiară israeliană "Calcalist".

Autorul îşi pune întrebarea: "Forţele Aeriene trimit avioane de luptă de 80 de milioane de dolari pentru atacuri la distanţă, în timp ce duşmanii noştri se mulţumesc cu UAV-uri simple de 20.000 de dolari; de ce nu facem şi noi la fel, pentru a reduce cheltuielile?"

Din analiză rezultă cinci motive principale:

Supravieţuirea : Avioanele de luptă sunt mult mai greu de doborât decât roiurile mari de drone, care pot fi interceptate uşor de sistemele de apărare anti-aeriană.

Flexibilitatea operaţională : Avioanele de luptă pot adapta misiunile în funcţie de schimbările din teren, spre deosebire de dronele autonome, care au o funcţionalitate limitată.

Tipurile de ţinte: IDF vizează adesea ţinte puternic fortificate sau subterane, care necesită bombe de mare putere, pe care dronele nu le pot transporta.

Precizia atacurilor: Avioanele de luptă sunt mai precise şi mai puţin vulnerabile la interferenţe sau condiţii meteorologice nefavorabile decât dronele uşoare.

Costurile şi infrastructura existente: Israelul deja deţine şi întreţine o flotă de avioane de luptă, finanţată în mare parte de SUA, în timp ce dezvoltarea unor drone kamikaze ieftine şi eficiente ar necesita investiţii semnificative şi finanţare suplimentară.

Concluzia autorului este că, deşi dronele kamikaze sunt utile, IDF are nevoie de avioane de luptă pentru a îndeplini misiuni complexe şi variate în întreaga regiune.

Notă

UAV (Unmanned Aerial Vehicle) este un termen care se referă la un vehicul aerian fără pilot, cunoscut şi sub denumirea de dronă.

Aceste vehicule pot fi controlate de la distanţă sau pot zbura autonom, folosind software-ul de inteligenţă artificială şi senzori pentru a naviga. UAV-urile sunt folosite într-o varietate de scopuri, inclusiv supraveghere, recunoaştere, livrare de pachete, precum şi în aplicaţii militare, cum ar fi atacurile sau misiunile de recunoaştere.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb