Armata rusă revendică ocuparea unei noi localităţi în Doneţk

R.S.
Internaţional / 7 iunie

Armata rusă revendică ocuparea unei noi localităţi în Doneţk

Rusia a revendicat astăzi ocuparea satului Paraskoviivka în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, unde trupele ruse sunt în ofensivă în faţa armatei ucrainene aflate în dificultate, transmite AFP.

"În decursul săptămânii, unităţile grupului de trupe "Sud" şi-au îmbunătăţit poziţiile de-a lungul liniei frontului şi au eliberat localitatea Paraskoviivka", susţine Ministerul rus al Apărării.

Acest sat este situat la circa 30 de kilometri sud-vest de Doneţk, oraş care se află sub controlul trupelor ruse şi este capitala regiunii ucrainene omonime, potrivit AFP.

Armata rusă a ocupat în ultimele săptămâni o serie de localităţi în provinciile ucrainene estice Doneţk şi Lugansk, precum şi mai la nord, în provincia Harkov unde a deschis un nou front pe 10 mai.

În faţa acţiunilor ofensive ruseşti intensificate, armata ucraineană aflată în criză de soldaţi şi muniţii a rezistat cu greu asalturilor şi a fost nevoită să se replieze pe mai multe sectoare de front, reuşind totuşi să împiedice ruperea frontului.

Kievul speră că livrarea unor noi arme şi muniţii occidentale i-ar putea permite să preia iniţiativa pe front. Deocamdată, statele occidentale principale furnizoare ale acestui ajutor şi-au dat acordul ca armata ucraineană să folosească în anumite condiţii armele primite din partea lor de asemenea pentru a ataca ţinte pe teritoriul rus, astfel încât să fie îngreunate în apropierea graniţei operaţiunile logistice şi planurile ofensive ale armatei ruse, conform AFP.

Tot vineri, Rusia a acuzat că patru civili au fost ucişi într-un atac ucrainean cu rachete americane ATACMS asupra regiunii Lugansk, singura provincie ucraineană pe care armata rusă o controlează aproape în întregime.

Potrivit versiunii Ministerului rus al Apărării, Ucraina ar fi lansat în acest atac cinci rachete ATAMS, din care patru au fost doborâte şi a cincea a lovit două blocuri de locuinţe.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. AFP transmite ca armata ucrainiana este in dificultate, iar un bot pro-nazist, banderist si natoist bate campii in comentarii cum ca fUckraina matura pe jos cu rusii......

    Toata presa NATO scrie ca Rusia nici macar nu se forteaza prea mult (a crescut cu doar 2% din PIB cheltuielile militare) si deja depaseste productia militara a NATO insumata. 

    1. Se vede ca nu se forteaza, ca daca se fortau luau Ucraina in 3 zile.

      Nu, daca se fortau, societatea ruseasca avea de suferit, economia la fel. Asa treaba merge, Rusia a este a patra economie a planetei si NATO pierde razboiul incet dar sigur.

      cu 2% din pib ul mondial, poate ca-i a 4-a, de la coada

      si e grea matematica, unde costa 3 zile de razboi mai mult ca 600 si inca mai punem

      Rusia a alocat 2% peste anul trecut cand a alocat deja 4%, totalul e 6% dacă reușesti să aduni 2% cu 4%, dar e greu sa socotești cand iei lumină de la verdele ca bradul Bidon

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb