"Artmark" încearcă să atragă investitorii de la bursă cu randamentele obiectelor de artă

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 aprilie 2011

"Artmark" încearcă să atragă investitorii de la bursă cu randamentele obiectelor de artă

BVB şi casa de licitaţii discută despre listarea unui Index al pieţei româneşti de artă

Casa de licitaţii "Artmark" a programat să lanseze astăzi, la Bursa de Valori Bucureşti, Indexul pieţei româneşti de artă, un instrument pentru investitorii financiari, cuprinzând informaţii despre tranzacţiile publice (prin licitaţii) cu obiecte de artă românească, încheiate în ultimii 15 ani.

Deşi evenimentul este menit să prezinte piaţa de artă ca piaţă investiţională alternativă, el se va desfăşura în cadrul Bursei de Valori Bucureşti, în virtutea discuţiilor dintre conducerea "Artmark" şi BVB pentru o eventuală listare a Indexului la bursă. Evenimentul are loc şi în contextul în care fondul de investiţii în artă al lui Eugen Voicu de la "Certinvest" a primit, săptămâna trecută, aprobarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

"Pe lângă impactul primei ediţii a indexului, vor fi abordate teme precum alte instrumente de creştere a transparenţei pieţei şi de celerizare a circulaţiei informaţiei de specialitate, şi perspective de intersectare între piaţa de artă şi Bursa de Valori, cu o posibilă listare a Indexului, în viitor, la Bursa de Valori", ne-a declarat Valentin Ionescu, directorul general al BVB, adăugând: "De asemenea, Certinvest va lansa un fond de artă de 5 milioane de euro, pe care vrea să îl listeze şi la BVB".

Contactată de ziarul BURSA, Manuela Plăpcianu, directorul general al "Artmark", ne-a declarat că discuţiile cu BVB pentru dezvoltarea unor proiecte comune se află într-un stadiu incipient, nedorind să confirme dacă aceste discuţii vizează listarea indexului la bursă. Domnia sa a afirmat: "Lansarea indexului are loc la BVB pentru că vrem să promovăm inves-tiţiile în artă ca investiţie financiară. Indexul este auditat de PricewaterhouseCoopers, fiind de fapt, un catalog de randamente anuale ale celor mai tranzacţionaţi artişti români. Perioada acoperită este 1995-2010".

Luna trecută, Eugen Voicu, preşedintele Certinvest a prezentat proiectul unui fond de investiţii în artă românească, care a primit, între timp, şi avizele CNVM. Eugen Voicu a menţionat atunci că intenţionează să atragă subscrieri de cinci milioane de euro, valoarea minimă de subscriere fiind de 5.000 de euro (echivalentul a două unităţi de fond).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb