ASF a respins definitiv consolidarea acţiunilor SIF Moldova

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 mai 2017

ASF a respins definitiv consolidarea acţiunilor SIF Moldova

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins plângerea prealabilă formulată de SIF2 Moldova împotriva deciziei prin care Autoritatea respinsese prospectul întocmit în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii SIF2 de la 0,1 lei la 2,5 lei, conform deciziei acţionarilor din luna ianuarie 2016.

În octombrie, SIF2 transmisese că va căuta, în continuare, soluţii, în colaborare cu departamentele de specialitate ale Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru definitivarea prospectului şi implementarea operaţiunii de consolidare a valorii nominale a acţiunilor.

Operaţiunea de consolidare a valorii nominale a acţiunilor SIF2 a fost contestată vehement de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital.

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, a spus, toamna trecută, că problema consolidării valorii nominale a acţiunilor se poate soluţiona prin iniţiativă legislativă.

De asemenea, domnia sa a criticat conducerea ASF, pentru respingerea acestui proiect. Într-un interviu acordat ziarului "BURSA", în luna ianuarie: "După cum opinia publică cunoaşte, am propus Consiliului ASF spre aprobare un proiect al SIF Moldova de consolidare a valorii acţiunilor. Acest demers aprobat de AGEA a SIF Moldova a stârnit interesul tuturor entităţilor pieţei, inclusiv operatorilor de piaţă prin efectele pozitive pe care le-ar fi introdus.

Mai mult decât atât, am considerat că, prin consolidarea valorii acţiunilor, rezolvăm unul din obiectivele ASF de soluţionare a Secţiunii I a Depozitarului Central.

Deşi acţionarii (foşti cuponari) au fost înştiinţaţi de hotărârea AGEA şi au avut posibilitatea timp de peste 8 luni să-şi valorifice acţiunile pe piaţa reglementată la preţul de tranzacţionare, aşa cum rezultă din evidenţe, nu a existat nici un fel de tranzacţie de vânzare. Toate prevederile legale, privind publicitatea şi justa plată a acţiunilor pentru cei care nu doreau participarea la operaţiunea de consolidare au fost respectate. Din nefericire, unii membri ai Consiliului ASF, dintr-o crasă neînţelegere a procesului, au votat împotriva operaţiunii, practic au votat împotriva consolidării pieţei de capital româneşti".

ASF a respins şi prospectul aferent consolidării valorii nominale a acţiunilor emise de societatea Confecţii Vaslui (COVB). "Confecţii Vaslui" dorea consolidarea valorii nominale a acţiunilor de la 0,1 lei, la 1.000 lei/unitate, potrivit unui raport al Autorităţii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Atat timp cat dutescu incaseaza sute de mii de euro sa piarda dar sa intoarca jumatate lui doros totul e perfect

    1. Daca vrei sa faci ceva constructiv, esti suspectat de interese personale, mai bine sa nu mai faci nimic?

      Unde oare am mai vazut asta si cum s-a terminat oare?

    Inca o data se pare ca nu intelegem piata de capital si mai grav cei care o supravegheaza o franeaza.Mi se pare o totala lipsa de viziune sa nu respecti o decizie AGA si mai grav sa nu poti gasi o solutie pentr unii care sunt actionari morti si la propriu si la figurativ.Daca stia Vacaroiu cat de prosti educati sunt romanii in cnostinte financiare,idee buna pe un popor prost educat financiar si pe zi ce trece si mai prost educat financiar.

    LIBERTATE LA PRAGURILE DE LA SIF-URI!

    cei care au dorit consolidarea actiunilor trebuiau sa plateasca actiunile la pretul consolidat nu la cel de piata. sunt hoti ordinari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb