ZIARUL BURSA

04 mai 2017
Ediţia din 15.08.2024
Valentin Lazea împinge cultura în Banca Naţională.

EDUCAŢIE FINANCIARĂ PENTRU BANCHERI Culturalizarea economistului şef al BNR

MAKEBănci-Asigurări / 4 mai 2017

Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României (BNR), face progrese, împingând un picior în cultură.

Într-un discurs la simpozionul Cristian Popişteanu din 26 aprilie 2017, Valentin Lazea sesizează necesitatea convergenţei noastre la cultura nord-europeană, drept condiţie pentru integrarea în zona euro: "În fine, [ar trebui îndeplinită] convergenţa culturală, despre care doar recent a început să se vorbească şi care este incompletă chiar în cadrul eurozonei".

Exprimarea este vagă, nu se înţelege unde şi cine a început să vorbească recent că ar trebui să conveargă cultural şi nu este deloc clar ce înţelege Valentin Lazea prin termenul "recent", pentru că despre deosebirea dintre disciplina financiară din ţările majoritar protestante şi indisciplina din ţările majoritar catolice se vorbeşte, cu ură, de cel puţin cinci ani:

Graţierea faptelor de corupţie, respinsă

Graţierea faptelor de corupţie, respinsă

A.S.Miscellanea / 4 mai 2017

Actualizare 15:35 Dragnea îl critică pe Şerban Nicolae: "Păreri personale putem avea în baie"

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, l-a criticat astăzi pe senatorul Şerban Nicolae şi declaraţiile făcute de acesta pe tema legii graţierii, precizând că nu va mai permite ca membri ai PSD să afecteze prin acţiunile lor imaginea partidului.

Actualizare 14:46 Ministrul Justiţiei, despre respingerea amendamentelor care permiteau graţierea pentru corupţie: "A prevalat înţelepciunea"

Actualizare 13:23 Ponta cere demisia lui Şerban Nicolae: "Ce a fost ieri la Comisia juridică - o comedie proastă; ce a fost azi e o tragedie sinistră!"

Actualizare 12:15 Graţierea pentru mită şi trafic de influenţă, respinsă în Comisia juridică

Actualizare 11:58 Graţierea abuzului în serviciu şi a conflictului de interese, respinsă

Actualizare 11:30 Şerban Nicolae: "Protestatarii nu trebuie să cadă pradă manipulării; e vorba de oameni neinformaţi sau care au plăcerea de a fi manipulaţi"

Actualizare 11:11 Tudorel Toader: "Ministerul Justiţiei susţine forma iniţială a legii graţierii"

Actualizare 09:09 Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea, despre absenţa a doi liberali din trei de la şedinţa în care s-a adoptat graţierea corupţiei: "Dacă erau toţi, PSD nu ar mai fi supus la vot; nu a fost ceva premeditat"

Actualizare 08:18 Turcan: "Dacă Grindeanu spune că nu susţine graţierea corupţilor, îi cer să-şi angajeze mandatul de prim-ministru"

Parlamentul britanic, dizolvat

Parlamentul britanic, dizolvat

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 mai 2017

Parlamentul de la Londra a fost dizolvat în mod oficial ieri, cu 25 de zile lucrătoare înainte de alegerile generale anticipate programate să se desfăşoare la data de 8 iunie.

Campania pentru alegeri a început ieri, odată cu dizolvarea Parlamentului, iar conservatorii aflaţi la putere le cer votanţilor să o susţină pe Theresa May, actualul premier de la Londra, "în conducerea puternică şi stabilă" a ţării în perioada dificilă a negocierilor pentru ieşirea ţării din UE (Brexit).

ASF a respins definitiv consolidarea acţiunilor SIF Moldova

ASF a respins definitiv consolidarea acţiunilor SIF Moldova

A.A.Piaţa de Capital / 4 mai 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins plângerea prealabilă formulată de SIF2 Moldova împotriva deciziei prin care Autoritatea respinsese prospectul întocmit în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii SIF2 de la 0,1 lei la 2,5 lei, conform deciziei acţionarilor din luna ianuarie 2016.

PNL îl propune oficial pe Eugen Nicolăescu viceguvernator la BNR

A.A.Politică / 4 mai 2017

Biroul Politic Naţional al PNL l-a propus, ieri, pe Eugen Nicolăescu pentru postul de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

De asemenea, în şedinţa conducerii PNL, Sulfina Barbu a fost propusă membru în CNSAS, Anca Boagiu - la Curtea de Conturi şi Teodor Atanasiu - membru în Comitetul ANRE, conform Agerpres.

Prejudiciu de 6 milioane euro din vânzarea a 2.450 de vagoane destinate casării

DIICOT ANCHETEAZĂ CFR MARFĂ: Prejudiciu de 6 milioane euro din vânzarea a 2.450 de vagoane destinate casării

C.I.Companii / 4 mai 2017

Actualizare 07:33 Dosarul CFR Marfă: Un număr de 21 de persoane au fost reţinute, inclusiv fostul director Mihuţ Crăciun

Un număr de 21 de persoane, între care şi fostul director general al CFR Marfă Mihuţ Crăciun, au fost reţinute în dosarul privind vânzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane de către CFR Marfă, la un preţ subevaluat, audierile la sediul DIICOT Timişoara desfăşurându-se pe tot parcursul nopţii de miercuri spre joi.

Actualizare 07:10 Un număr de unsprezece reţinuţi, în dosarul CFR Marfă

------------

Fostul director al CFR Marfă, Mihuţ Constantin Crăciun, ar fi vizat în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetări faţă de 40 de persoane, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, potrivit unor surse judiciare.

"Administraţia Trump nu a învăţat foarte multe despre politica externă şi economică"

HAKUO YANAGISAWA, FOST MINISTRU ÎN JAPONIA "Administraţia Trump nu a învăţat foarte multe despre politica externă şi economică"

A.V. Internaţional / 4 mai 2017

Acordul de liber schimb TTP (Trans-Pacific Partnership) trebuie să înceapă să funcţioneze, fiind importantă crearea cadrului bilateral pentru acest parteneriat, potrivit domnului Hakuo Yanagisawa, fost ministru al Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării în Japonia, în perioada 2006-2007, membru al Partidului Liberal Democrat.

Turist în România

Cătălin AvramescuEditorial / 4 mai 2017

Cătălin Avramescu

Înainte să începem, haideţi să ne bazăm pe ceva concret, nu pe impresii. Deschideţi un website şi vedeţi cât costă un bilet de avion pentru o destinaţie oarecare din România. Locuind în Bucureşti, am ales Timişoara. Cam 100 de euro pentru un bilet dus-întors, pe Tarom, în timpul săptămânii. Bănuiesc că trenul spre aceeaşi destinaţie m-ar costa cam tot pe acolo. La fel şi drumul cu maşina. După care verificaţi cât costă să staţi câteva zile la hotel.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 Mai 2017

MACRO NEWSLETTER 4 Mai 2017

Internaţional / 4 mai 2017

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au temperat creşterea anuală în martie 2017, până la 3,1%, de la 3,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, după un declin de 0,4% în luna anterioară.

SIBEX Piaţa Sibex, părăsită de jucători

Piaţa de Capital / 4 mai 2017

După ce participanţii au fost extrem de zgârciţi cu tranzacţiile în sesiunea de marţi 2 mai, care a generat o lichiditate slabă, situaţia s-a acutizat în cea de-a doua şedinţă a lunii care, după prima sa jumătate anunţa un eşec total.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo