DUPĂ PRIMELE TREI ZILE Oferta DIGI pentru tranşa de retail, suprasubscrisă cu 70%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 mai 2017

Investitorii de retail au subscris, în primele trei zile ale ofertei Digi Communications, acţionarul majoritar al "RCS & RDS", aproximativ 4,7 milioane de acţiuni pe segmentul negarantat, ceea ce reprezintă o suprasubscriere de circa 70% pe acest segment, potrivit lui Marius Pandele, analist financiar PrimeTransaction.

Domnia sa ne-a declarat:" Până la ora 17:40 (n.r.ieri), fuseseră subscrise, în total, circa 5,2 milioane de acţiuni (n.r. Digi) de către investitorii de retail. Dintre acestea, aproape 4,7 milioane de acţiuni erau pe segmentul negarantat, ceea ce face ca, pe această tranşă, să existe deocamdată o suprasubscriere de 70% şi, pe cale de consecinţă, o alocare de aproximativ 58 de acţiuni la 100 subscrise. Evident, până la finalul ofertei este de aşteptat ca suprasubscrierea să fie mai mare, iar alocarea mai mică. La acestea se adaugă acţiunile subscrise pe tranşa de acţiuni garantate, pentru care alocarea va fi de 100%".

Un grup de acţionari Digi a lansat, vineri, o ofertă prin care vrea să vândă un pachet de 21.744.108 acţiuni, pentru o sumă cuprinsă între 826,27 milioane de lei şi 1,21 miliarde de lei.

Societatea şi acţionarii vânzători îşi rezervă dreptul de a majora sau scădea numărul total de acţiuni oferite în cadrul ofertei în urma consultării cu coordonatorii globali comuni.

Oferta se derulează până pe 10 mai, acţiunile oferite spre vânzare fiind din clasa B, având drepturi limitate de vot (o acţiune din clasa B are un drept de vot, iar o acţiune din clasa A are 10 drepturi de vot), dar aceleaşi drepturi la dividende (ca si actiunile de clasa A).

Tranşa pentru investitorii de de retail cuprinde 15% din acţiuni, în timp ce restul, de 85%, este destinat tranşei investitorilor instituţionali.

Investitorilor de retail li se va acorda o alocare garantată de 100% pentru numărul maximum de 267 acţiuni oferite per investitor de retail, conform principiului "primul sosit, primul servit", până la un număr total de 534.000 acţiuni oferite.

Investitorii de retail pot obţine o reducere de 7% din preţul de ofertă pentru subscrierile efectuate în mod valabil în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei ofertei, până în data de 5 mai, şi o reducere de 3% din preţul de ofertă pentru subscrierile efectuate în perioada 8-10 mai.

Preţul de subscriere pentru investitorii de retail este de 56 lei/acţiune, preţul final al ofertei urmând să se situeze în intervalul 38-56 lei/acţiune, pe baza ofertelor investitorilor instituţionali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb