IOHANNIS:  "Trebuie să eliminăm trântorii şi şpăgarii din sistemul de administraţie publică"

Ziarul BURSA #Politică / 4 mai 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, ieri, la Suceava, că trebuie eliminaţi "trântorii" şi "spăgarii" din sistemul de administraţie publică din România, menţionând totodată că există persoane care beneficiază de pe urma birocraţiei. "Cum să convingem primarii din comune să aplice pentru fonduri europene, dacă a doua zi îi punem pe drumuri să umble sute şi sute de kilometri şi sute de zile după avize. Nu putem să funcţionăm aşa pentru că sunt unii care sunt beneficiarii acestor demersuri. Trebuie să îi eliminăm. Trebuie să eliminăm trântorii şi şpăgarii din sistem, altfel nu vom progresa", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

El a scos în evidenţă nevoia unei reorganizări administrative, menţionând că populaţia nu trebuie să fie interesată de numărul de preşedinţi de regiuni, ci de eficienţa măsurilor economice adoptate de administraţiile regionale.

Şeful statului a spus: "Dacă regionalizarea nu produce dezvoltarea economică, nu-i bună la nimic, iar dacă regionalizarea nu îi dă cetăţeanului sentimentul că administraţia a devenit mai simplă pentru el, nu pentru ea, iarăşi nu am făcut nimic. Că se creează cinci sau zece poziţii de preşedinte regional, pe cine interesează? Asta nu au decât să negocieze cei care sunt de specialitate, dar pentru omul de afaceri trebuie să apară o entitate care îi dă lui un cadru mai bun de dezvoltare, iar pentru omul simplu trebuie să apară entităţi care îl feresc de mai multe drumuri la administraţie şi fac administrarea pentru el mai simplă".

Klaus Iohannis a participat, ieri, la Suceava, la o dezbatere pe tema "Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administraţia locală vorbeşte!" la care au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, primarii din judeţ şi directorii instituţiilor deconcentrate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb