HAKUO YANAGISAWA, FOST MINISTRU ÎN JAPONIA "Administraţia Trump nu a învăţat foarte multe despre politica externă şi economică"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 mai 2017

"Administraţia Trump nu a învăţat foarte multe despre politica externă şi economică"

"Sper că SUA vor reveni în parteneriatul TTP"

Acordul de liber schimb TTP (Trans-Pacific Partnership) trebuie să înceapă să funcţioneze, fiind importantă crearea cadrului bilateral pentru acest parteneriat, potrivit domnului Hakuo Yanagisawa, fost ministru al Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării în Japonia, în perioada 2006-2007, membru al Partidului Liberal Democrat.

Domnia sa a participat, ieri, la o dezbatere organizată de Fundaţia Europeană Titulescu împreună cu Ambasada Japoniei la Bucureşti, unde a declarat: "Este foarte important să înceapă să funcţioneze acest parteneriat fără SUA. În lumea globalizată de astăzi este important să creăm cadrul bilateral pentru TTP, să soluţionăm problemele legate de comerţ şi economie. Dacă TTP va funcţiona fără SUA, sper că Statele Unite vor realiza că acest parteneriat este cea mai bună măsură pentru soluţionarea problemelor comerciale".

Fostul ministru nipon a mai spus: "Am impresia că Administraţia Trump nu a învăţat foarte multe despre politica externă şi economică. Sper că Administraţia Trump îşi va da seama de beneficiile din participarea la TTP, iar Statele Unite vor reveni în parteneriat".

Amintim că, în luna ianuarie, preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat decretul de retragere a Statelor Unite din acordul de liber schimb transpacific TTP, conform promisiunilor pe care le-a făcut în campania electorală.

Acordul TTP a fost negociat de predecesorul său, Barack Obama, cu unsprezece state. În zona planificată pentru liberul schimb economic şi comercial urmau să se asocieze SUA cu Australia, Brunei, Chile, Japonia, Canada, Malaezia, Noua Zeelanda, Peru, Singapore şi Vietnam.

La evenimentul amintit, Hakuo Yanagisawa a atras atenţia că "FinTech"-ul (tehnologia fianciară) este foarte important, iar utilizarea tehnologiei înalte, respectiv a cercetării/dezvoltării (R&D) trebuie să crească productivitatea industrială şi nivelul de trai nu doar în Japonia, ci şi în alte ţări dezvoltate. "Aceasta trebuie să fie viziunea ţărilor dezvoltate", a subliniat fostul ministru japonez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb