SINDICALIŞTII ANUNŢĂ "Engie" va concedia 1.900 de angajaţi în Franţa

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 mai 2017

"Engie" va concedia 1.900 de angajaţi în Franţa

"Engie" SA, cea mai mare companie de utilităţi din Franţa, intenţionează să concedieze cel puţin 1.900 de angajaţi până în 2019 şi să-şi externalizeze serviciile de retail în ţări unde costurile cu forţa de muncă sunt mai scăzute, anunţă sindicatul CGT, potrivit Reuters.

Sindicatul a informat că "Engie" a anunţat concedierile la sediul său central, iar reducerile vor afecta divizia de energie din Franţa, care are aproximativ 25.000 de angajaţi. "Engie" intenţionează să mute unele call centre în Maroc, Mauritius şi Portugalia, conform CGT.

Reprezentanţii companiei franceze au declarat că cifra anunţată de sindicalişti nu reflectă realitatea, adăugând: "Discutăm cu sindicaliştii un plan de plecare voluntară".

Anul trecut, compania franceză a obţinut un profit net recurent de 2,5 miliarde de euro, faţă de 2,6 miliarde de euro în 2015, dar suma a fost conformă cu estimările analiştilor şi ale conducerii "Engie".

Tot în 2016, "Engie" a înregistrat pierderi din deprecierea activelor de 3,7 miliarde de euro, compensate parţial de câştigurile de capital realizate în urma vânzării unor active. De asemenea, pierderile au inclus şi provizioanele mai ridicate pentru activităţile sale nucleare din Belgia.

Veniturile "Engie" au scăzut cu 4,7% anul trecut, la 66,6 miliarde de euro, iar profitul operaţional (EBITDA) - cu 5,2%, la 10,7 miliarde de euro.

Din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă, directorul general al "Engie", Isabelle Kocher, a decis vânzarea unor active expuse la variaţiile de preţuri ale materiilor prime. În luna martie, conducerea "Engie" a dat asigurări că până la sfârşitul acestui an vor fi vândute 85% din activele planificate.

Anul trecut, "Engie" a anunţat că intenţionează să-şi diminueze costurile şi să vândă active de 15 miliarde de euro, în special centrale termoelectrice, majoritatea pe cărbune, şi să investească 22 de miliarde de euro în perioada 2016 - 2018. "Engie" a vândut până acum active de opt miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb