Teraplast a investit 62 milioane euro în cercetare şi dezvoltare, în ultimii zece ani

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 4 mai 2017

Teraplast a investit 62 milioane euro în cercetare şi dezvoltare, în ultimii zece ani

Mircea Hoţoleanu, CEO: "Teraplast are un plan agresiv de investiţii"

Grupul Teraplast investeşte masiv în cercetare şi dezvoltare, în ultimii zece ani investiţiile în acest segment ajungând la 62 milioane de euro, a declarat, ieri, Mircea Hoţoleanu, CEO în cadrul grupului. Domnia sa a adăugat că Teraplast are un plan agresiv de investiţii.

Pentru anul în curs, Teraplast şi-a propus să investească 84 de milioane de lei în diverse proiecte, printre cele mai importante fiind obiectivul de a investi într-o nouă linie de producţie în domeniul produselor reciclate, din PVC. Totodată, pe langă investiţiile financiare cum ar fi achiziţia Depaco - societate pentru achiziţia căreia Teraplast aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei -, compania intenţionează să deschidă o noua linie de producţie în zona de granule, să se extindă pe piaţa de ţigle metalice, să-şi crească exporturile şi să investească în retehnologizare.

În ceea ce priveşte exporturile, anul trecut, 22% din vânzările Teraplast au fost făcute pe piaţa externă, cu 24% mai mult decât în anul precedent, în primul trimestru al anului în curs exporturile fiind cu 9% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

În acest context, Teraplast a deschis două companii de sine stătătoare în Ungaria şi Serbia, la care deţine 100% din acţionariat, astfel încât comerţul să fie realizat cu mai multă uşurinţă în respectivele ţări.

Întrebat dacă sunt intenţii ca grupul să investească în realizarea unor unităţi de producţie în afara ţării, domnul Hoţoleanu a răspuns: "Nu excludem deschiderea de fabrici în alte ţări, dar nu putem spune dacă vom face sau nu acest lucru în viitorul apropiat. Orice companie care vrea să crească exportul poate avea şi producţie în afara ţării, însă, deocamdată, nu avem planuri apropiate pentru o astfel de investiţie".

Cifra de afaceri a grupului s-a ridicat, anul trecut, la 100 de milioane de euro, cifră care include rezultatele Politub, dar nu şi pe cele ale Depaco.

Facilităţile grupului, situate pe o suprafaţă de 230.000 de metri pătraţi însumează 650 de angajaţi, fără să fie luaţi în calcul cei peste 200 de salariaţi de la Depaco. Grupul deţine 7 unităţi de producţie, care fabrică, printre altele, produse din PVC, profile zincate, ţiglă metalică, panouri sandwich.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb