BVB Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Cel mai mare avans pe segmentul principal - acţiunile Oltchim"

MINA IRINA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 mai 2017

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 24,49 milioane de lei, inferior celui din şedinţa de marţi (33,08 milioane de lei).

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a transmis: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în scădere, în ciuda unei evoluţii pozitive a burselor vest-europene şi în asteptarea anunţului de politică monetară al Fed. Indicele BET a pierdut 0,12% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0.63% (BET-FI) şi -0.14% (BET-Plus). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 3,69 milioane euro, mult sub media de 8,62 milioane euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Oltchim (OLT) cu +14,75% pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni aflat mult peste media ultimului semestru, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut cea mai bună evoluţie (+2,23%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat semnificativ peste media ultimelor 6 luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Concefa (COFI) cu -13,73%, simbolul fiind tranzacţionat astăzi (n.r. ieri) pentru prima dată după declanşarea insolvenţei. Din cadrul indicelui BET cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile SNGN Romgaz (SNG, -1,90%) pe fondul unui volum aflat sub media ultimelor 6 luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Conpet" (COTE), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,27 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri COTE a fost de 129 lei/unitate, în urcare cu 1,57% faţă de preţul de închidere din şedinţa precedentă.

Acţiunile "BRD- Groupe Societe Generale" (BRD) au coborât cu 0,16% la 12,18 lei/titlu, în urma unui rulaj de 2,92 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Romgaz" (SNG) de 2,04 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 31 lei/unitate, în scădere cu 1,9%.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide douăsprezece acţiuni, a scăzut cu 0,12%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o corecţie de 0,14%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,63%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,22%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,29%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Oltchim" (OLT): +14,75%

2. "Uamt" (UAM): +8,81%

3. "Electroaparataj" (ELJ): +7,04%

4. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +3,03%

5. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): +2,23%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Concefa" (COFI): -13,73%

2. "New Europe Property Investments" (NEP): -6,38%

3. "Vrancart" (VNC): -5,71%

4. "VES" (VESY): -3,88%

5. "IAR" (IARV): -2,78%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb