Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că a decis închiderea procedurii de redresare financiară firmei de asigurări Euroins România, începută în urmă cu aproape un an şi cinci luni, după ce acţionarii bulgari au îndeplinit cerinţele autorităţii de supraveghere.
Astfel, ASF a decis "închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan a societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., ca urmare a restabilirii situaţiei financiare a societăţii", a precizat un comunicat al autorităţii, în care se prezintă deciziile din şedinţa de miercuri.
ASF a hotărât în 14 octombrie 2015 să deschidă procedura de redresare financiară a Euroins, având ca obiectiv restabilirea situaţiei financiare, conform News.ro.
Decizia ASF s-a bazat pe concluziile unui raport de control, care a arătat deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului Euroins.
În 9 februarie, ASF aprobase majorarea capitalului social al Euroins cu 23,2%, de la 430,53 milioane lei la 530,53 milioane lei, ultima condiţie majoră pentru ieşirea din redresare financiară.
În aprilie 2016, grupul financiar bulgar Eurohold, care controlează asigurătorul Euroins, a anunţat că a majorat capitalul social al firmei cu 200 milioane lei.
Firma a înregistrat prime brute subscrise de 197,75 milioane euro în 2016, în creştere cu 21,8% faţă de anul precedent.
Segmentul RCA are cea mai ridicată pondere în structura primelor subscrise, care a ajuns la 95,4% la finalul anului trecut, de la 95,3% în 2015.
În septembrie 2016, Euroins era al cincilea jucător de pe piaţa asigurărilor din România, cu o cotă de piaţă de 9%, conform datelor ASF.