ASF a suflat în Ciorbea

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 aprilie 2014

ASF a suflat în Ciorbea

Abia validat membru neexecutiv, lui Victor Ciorbea i se propune altă funcţie

Deşi mandatele conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt de patru ani, parlamentarii au trebuit să facă numiri şi validări la ASF, pe bandă, de mai multe ori în anul scurs de la comasarea supravegherii pieţei de capital, a asigurărilor şi a pensiilor private.

Schimbările au fost provocate fie de modificări ale legislaţiei, fie de problemele penale ale membrilor - preşedintele Dan Radu Ruşanu şi membrul neexecutiv Marian Mârzac fiind arestaţi în dosarul "Carpatica".

Acum, se prefigurează un nou motiv de schimbări la ASF.

PSD îl susţine pe Victor Ciorbea - care abia fusese numit membru neexecutiv al conducerii ASF - pentru funcţia de Avocat al poporului, potrivit unor surse politice.

Întrebat despre această situaţie, Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei de Buget Finanţe din Senat, ne-a spus: "Victor Ciorbea doar ce şi-a dat demisia din Senat, ca urmare a nominalizării sale pentru postul neexecutiv din ASF. Mai multe nu cunosc".

Validarea lui Victor Ciorbea la ASF a stârnit un val de nemulţumiri în piaţă, mai multe voci comentând lipsa sa de experienţă în domeniul financiar. PDL chiar a sesizat Curtea Constituţională în urma acestei numiri, pe motiv că ar fi ilegală, încălcând Constituţia, întrucât Ciorbea nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege ca să ocupe această funcţie.

Deputatul PDL Andreea Paul a comentat informaţiile despre susţinerea PSD ca Victor Ciorbea să devină Avocatul Poporului: "Te doare capul!"

Domnia sa ne-a spus că este foarte probabil să fie nevoie de o nouă numire la ASF.

"Probabil că domnul Ciorbea a aflat, surprins, că nu are cei nouă ani de experienţă pentru ASF, deşi i-am comunicat că nu îi are", ne-a spus doamna Paul, adăugând: "Aşa înţeleg cei care sunt acum la butoane să-şi bată joc de România, de piaţa de capital, a asigurărilor şi a pensiilor private".

Andreea Paul a precizat că PDL aşteaptă decizia CC, pe 30 aprilie.

Plenul comun al celor două Camere a aprobat săptămâna trecută numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, membru executiv al Consiliului ASF şi a lui Victor Ciorbea în funcţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Numirile în funcţie au fost făcute pe durata rămasă a mandatului şi se aplică de la 1 mai 2014.

Dan Radu Ruşanu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), omul de afaceri Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac (fost membru neexecutiv în Consiliul de conducere al ASF) se află în arest preventiv, în cazul "Carpatica Asigurări"

Dan Radu Ruşanu a fost reţinut pe 25 februarie de procurorii DNA sub acuzaţiile de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Şi Corneliu Moldoveanu, vicepreşedintele ASF pentru asigurări, a fost pus sub urmărire penală, în cazul "Carpatica Asig", însă acesta nu şi-a anunţat demisia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ASF trebuie sa sufle si in Ursache si sa aduca pe cineva capabil sa faca curatenie in piata - un bun profesionist si totodata un om cinstit (adica un tehnocrat ca la partide nu cred ca exista asa ceva)!

    Asfescule ! Coruptule ! Nu te mai preface ca il pedepsesti pe chelu , obliga-l sa faca ofertele obligatorii la Mecanica Rotes si la Celule Electrice , ca d-aia se numesc OBLIGATORII. Aaaaaaaaa........ N-ai ce-i face !? Caci el e angajatorul !?

    Andrea Paul a gresit; Ciorbea nu are nici cei sapte ani de acasa. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb