ZIARUL BURSA

10 aprilie 2014
Ediţia din 18.09.2024

Casele de avocatură îl contrazic pe Sobolewski

Piaţa de Capital / 10 aprilie 2014

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, i-a scris lui Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF pentru piaţa de capital, o scrisoare oficială în care afirmă că directorii BVB (cei doi conducători ai Societăţii) nu fac parte din "personalul BVB"; opinia lui reprezintă un răspuns la declaraţia lui Ursache, publicată în ziarul BURSA, conform căreia, dimpotrivă, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) face parte din personalul Bursei.

Concomitent, site-ul oficial al BVB a afişat un Comunicat, în care sunt reluate fragmente din scrisoarea lui Sobolewski către Ursache (reproducem Comunicatul, de mai jos).

Schimbul de replici intervine după un articol din ziarul BURSA, care semnala că Ludwik Sobolewski ar fi încălcat Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al BVB atunci când a cumpărat acţiuni BVB, având în vedere că personalului instituţiei îi este interzis acest lucru; articolul a fost urmat de o polemică purtată prin Comunicate, de site-ul oficial BVB, cu ziarul BURSA, care, într-un Drept la replică cerut de BVB, a fost ameninţat că va fi dat în judecată.

ASF a suflat în Ciorbea

ASF a suflat în Ciorbea

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 10 aprilie 2014

Deşi mandatele conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt de patru ani, parlamentarii au trebuit să facă numiri şi validări la ASF, pe bandă, de mai multe ori în anul scurs de la comasarea supravegherii pieţei de capital, a asigurărilor şi a pensiilor private.

Ce dăm pe acciză am putea pierde la "păcănele"

Ce dăm pe acciză am putea pierde la "păcănele"

EMILIA OLESCUCompanii / 10 aprilie 2014

Interzicerea jocurilor de tip slot-machine în alte locaţii decât în cazinouri şi agenţiile Loto, aşa cum prevede un proiect de lege promovat de 100 de parlamentari, va aduce pierderi la buget de aproximativ 500 de milioane de euro, după cum estimează surse din piaţa de profil, bani pe care statul îi încasează din taxele pe aparate, dar şi din impozitele pe salarii şi din alte taxe similare.

"Fără măsuri dure împotriva Rusiei, se va relua cursa înarmării"

LESZEK BALCEROWICZ: "Fără măsuri dure împotriva Rusiei, se va relua cursa înarmării"

ALEXANDRU SÂRBUInternaţional / 10 aprilie 2014

Ţările occidentale trebuie să adopte măsuri dure, dar fără caracter militar, împotriva Rusiei, nu doar declaraţii dure, susţine Leszek Balcerowicz, fost ministru de Finanţe al Poloniei şi preşedinte al Băncii Centrale al acestei ţări, semnalând că, în caz contrar, va fi validată de facto politica intervenţionistă a lui Vladimir Putin, ceea ce ar duce la reluarea cursei înarmării la nivel mondial şi la pierderea valorii garanţiilor de securitate.

Fotbal la TV cu plata în avans

Fotbal la TV cu plata în avans

DAN NICOLAIESport / 10 aprilie 2014

Consumatorul de programe TV amator şi de fotbal va avea parte de o nouă surpriză, mai puţin plăcută, începând cu vara acestui an.

Polonia menţine dobânda cheie la minim record

V.R.Jurnal de criză / 10 aprilie 2014

Banca Naţională a Poloniei a decis, ieri, să menţină dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 2,5%, pentru a opta lună consecutiv, în condiţiile în care inflaţia rămâne la un nivel scăzut, chiar dacă expansiunea economică accelerează.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 10 aprilie 2014

MACRO NEWSLETTER 10 aprilie 2014

Internaţional / 10 aprilie 2014

Producţia industrială din Olanda şi-a accelerat declinul anual în februarie 2014, până la 8,7%, de la 5,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un declin de 5,4% în luna anterioară.

UE frânează subvenţiile pentru energia regenerabilă

UE frânează subvenţiile pentru energia regenerabilă

ALINA TOMA VEREHACompanii / 10 aprilie 2014 /

Finanţarea producţiei de energie regenerabilă va deveni mult mai strictă, în urma regulilor anunţate, ieri, de Uniunea Europeană. Potrivit Reuters, noile reguli vor înlocui sistemul actual de subvenţionare.

Patronatele din turism cer "taxa pe bacşiş" de 16%

Patronatele din turism cer "taxa pe bacşiş" de 16%

Companii / 10 aprilie 2014

ANAT şi FPTR au semnat un document pe care l-au transmis Ministerului pentru IMM şi Turism şi Autorităţii Naţionale pentru Turism şi în care solicită, printre altele, impozitarea cu 16% a bacşişului lăsat de clienţi în baruri, cafenele...

ANRE: "Consumul de gaze a scăzut cu 8%"

Companii / 10 aprilie 2014

Consumul naţional de gaze a totalizat, anul trecut, 132,6 milioane de MWh, în scădere cu 8,2% faţă de anul anterior, potrivit unui raport realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 10.04.2014

V.R.Revista Presei / 10 aprilie 2014

FINANCIAL TIMES

Bank of America, la o înţelegere amiabilă de 772 milioane dolari cu autorităţile

Autorităţile americane de reglementare au descoperit că Bank of America a înşelat peste un milion de clienţi în privinţa produselor menite să...

Law firms contradict Sobolewski

. (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 10 aprilie 2014

Ludwik Sobolewski, the CEO of the Bucharest Stock Exchange, wrote to Mircea Ursache, the vice-president of the ASF in charge of the capital market, an official letter in which he claims that the CEO and the president of the BSE (the two managers...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo