Dolarul - la cel mai slab curs din ultimele cinci luni, faţă de valutele majore

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 aprilie 2014

Dolarul - la cel mai slab curs din ultimele cinci luni, faţă de valutele majore

Dolarul era tranzacţionat ieri, pe piaţa americană, la cel mai slab curs din ultimele cinci luni, raportat la un coş alcătuit din alte valute majore, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora minutele reuniunii din martie a Federal Reserve (Fed) ar putea submina încrederea care a stat la baza aprecierii recente a monedei SUA. Minutele şedinţei Fed (banca centrală americană) urmau să fie publicate ieri după-amiază.

Indicele Bloomberg Dollar Spot, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de zece valute majore, a coborât cu 0,1% ieri, la ora 10.56, pe piaţa din New York, însumând 1.007,87 puncte, după trei zile anterioare de declin. Nivelul de ieri este cel mai redus din 31 octombrie.

Dolarul avea un curs de 1,3808 unităţi/euro ieri, la ora 10.44, la New York, cu 0,1% mai mic decât în ziua anterioară.

Analiştii aşteptau, prin publicarea minutelor, o clarificare a celor afirmate de preşedintele Fed, Janet Yellen, luna trecută, cu privire la o posibilă majorare a dobânzilor mai devreme decât arătau estimările. La momentul respectiv, Janet Yellen a declarat că dobânzile ar putea începe să crească "în aproximativ şase luni" după încheierea programului de achiziţii lunare de obligaţiuni. În şedinţa din martie, Fed a decis o nouă reducere a achiziţiilor lunare de obligaţiuni, cu 10 miliarde de dolari, la 55 de miliarde dolari. Reducerea a venit după ce, în decembrie 2013, banca a hotărât scăderea cu 10 miliarde de dolari a programului de stimulente, la 75 de miliarde dolari lunar, iar ulterior, în ianuarie 2014, cu încă 10 miliarde de dolari, la 65 de miliarde dolari. Potrivit oficialilor Fed, programul de achiziţii de obligaţiuni s-ar putea încheia în toamnă.

Federal Reserve aplică în prezent dobânzi apropiate de zero, iar în reuniunea de politică monetară din 18-19 martie, banca centrală americană a decis să renunţe la stabilirea costurilor împrumuturilor doar în funcţie de scăderea ratei şomajului la 6,5%, astfel că decizia de majorare a acestora va depinde de mai mulţi factori, precum inflaţia şi evoluţia pieţelor financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb