La jumătatea şedinţei de la mijlocul săptămânii lichiditatea de pe piaţa Sibex era una în scădere comparativ cu ziua anterioară la aceeaşi oră. La ora 17.00 se înregistrau doar 250 de contracte iar valoarea tranzacţiilor se cifra la 3,65 milioane de lei. Evoluţia cotaţiilor era, la ora menţionată, una mixtă, cu creşteri pentru cele mai lichide produse şi scăderi pentru cele care generau un interes redus.
Pe o piaţă care fără îndoială nu a fost foarte atractivă nici din perspectiva volatilităţii în prima parte a şedinţei, speculatorii au continuat să dea credit plasamentelor pe Dow Jones. Acesta este, de altfel, singurul produs care reuşeşte constant să se situeze peste pragul de 500 de contracte/sesiune. De această dată, după jumătate de zi, DEDJIA_RON adunase doar 166 de contracte pe scadenţa iunie, semn evident al unei scăderi a interesului. Atitudinea de aşteptare a speculatorilor se datora dorinţei de a primii informaţii noi din SUA, unde erau aşteptate minutele de la ultima întâlnire a FED. Jucătorii caută practic puncte de reper care să-i ajute în conturarea strategiilor. Pe piaţa americană indicii creşteau, optimismul domnind la începutul şedinţei de pe Wall-Street, după ce Alcoa Inc. a raportat un profit ce a depăşit estimările. Derivatul pe Dow Jones creştea şi la Sibex cu 33 de puncte, cotaţia situându-se la 16.228 de puncte.
Dintre derivatele valutare s-a detaşat perechea euro/dolar cu 40 de contracte realizate pe scadenţa iunie şi 20 pe scadenţa septembrie. Cotaţia euro câştiga teren faţă de dolar, pe termenul apropiat, apreciindu-se cu 0,15% până la o valoare de 1,38120 USD. Pentru scadenţa din toamna acestui an cotaţia staţiona la 1,37800 dolari pentru o monedă comună. Pe pieţele valutare externe dolarul s-a tranzacţionat aproape de cel mai scăzut nivel al său din cinci luni în raport cu un coş de valute "rivale", pe fondul speculaţiilor că datele ce vor fi indicate de minutele FED vor "submina" sentimentul care a determinat până de curând creşterea monedei americane.
Pentru derivatele pe mărfuri şi acţiuni, până la ora 17.00, niciun produs nu reuşise să spargă bariera de 10 contracte.
Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00
1. fără titlu
(mesaj trimis de Mihai în data de 10.04.2014, 06:55)
Este hilar ce se intampla la sibiu.conducere total incompetenta.ce tupeu,sa propui un bvc cu o pierdere de jumatate de milion de euro.oamenii lui popoviciu si dimofte vor capusa tot ce a mai ramas din sibex.250 de contracte ????!!!!caraghios!!! Demisia !!!!!
2. oamenii lui Sima
(mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2014, 09:59)
Daca il socotim si pe Balosan (care detine 5%, sau 10%, sau....) avem imaginea completa. Toti sunt oamenii lui Sima, sau macar adusi de el.
Make te stiam om cu coloana vertebrala, de ce nu se mai scrie nimic despre actiunile europene lansate cu mare pompa de Petru si Ciudin si care au reusit performanta de a aduna 0 (zero) tranzactii?
cele zece mii de contracte zilnice promise se pare ca sunt ca si cei zece mii de specialisti ai CDR
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Ion în data de 10.04.2014, 16:56)
Balosan are peste 10% impreuna cu grigoroiu(iubita lui) si firma care se raporteaza ca si insider si unde administrator este neivasta dg.vadca asf ul concerteaza sif 1 cu 4 ceea ce e f bine, dar sa ceara si structura de actionarat de la basarabia imobiliare unde cei doi sunt coactionari.adica pe timofte si popoviciu i a concertat dar pe astia de ce nu o fac?
Ce 10000 de contracte pe zi? De unde?are dreptate dan ca sunt toti niste incompetenti.