ASF începe, săptămâna viitoare, interviurile pentru avizarea conducerilor SIF-urilor

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iunie 2017

ASF începe, săptămâna viitoare, interviurile pentru avizarea conducerilor SIF-urilor

Favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte ASF este deputatul PSD Sorin Bota

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a programat, pentru săptămâna viitoare, să înceapă interviurile în vederea avizării noilor Consilii de Administraţie ale SIF-urilor, alese în Adunările Generale din luna aprilie.

Deşi unii dintre membrii CA-urilor nu sunt la primele mandate, Autoritatea a considerat că şi ei trebuie să treacă, din nou, prin procedura de avizare. Aceasta s-a derulat însă, foarte lent, astfel că noile conduceri nu au putut să îşi preia atribuţiile, în condiţiile în care mandatele foştilor administratori au expirat, ceea ce a dus la situaţii de blocaj în activitatea companiilor.

De exemplu, recent, fondurile BUSINESS CAPITAL FOR ROMANIA-OPPORTUNITY FUND COOPERATIEF (BOF, controlat de Florin Pogonaru şi Erste Bank), ROMANIAN EQUITY PARTNERS COOPERATIEF (concertat cu BCR şi BOF, conform ASF) şi BROADHURST INVESTMENTS LIMITED, care deţin împreună peste 5% din SIF5 Oltenia, au solicitat conducerii companiei să convoace acţionarii, pentru repatizarea în proporţie de 90% a profitului pe anul trecut.

Conducerea SIF5 a transmis însă, că, în prezent, Consiliul de Administraţie al societăţii nu poate da curs solicitării acţionarilor, deoarece acesta nu a primit deocamdată avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

La începutul lunii aprilie, ASF şi-a schimbat procedura internă prin care făcea evaluări pentru avizarea persoanelor cu funcţii cheie pe piaţa de capital, după ce s-a făcut de râs în cazul evaluării lui Mihai Fercală, pentru Directoratul SIF Transilvania şi după ce s-a trezit şi cu un proces în instanţă, iniţiat de Asociaţia Brokerilor.

În octombrie 2016, Mihai Fercală a fost respins de ASF, în urma unui interviu, unul dintre motivele invocate, fiind faptul că nu cunoaşte suficient compania SIF Transilvania, deşi se afla la conducerea acesteia de peste 20 de ani. În februarie, fără nici o explicaţie, ASF şi-a retras decizia, iar Fercală a revenit în Directoratul SIF3.

Acum, noii administratori ai SIF-urilor vor fi evaluaţi pe noua procedură. Însă, nici la ASF activitatea nu decurge ca pe roate, în condiţiile în care funcţiile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte sunt vacante, după demiterea lui Mişu Negriţoiu, respectiv retrogradarea lui Cornel Coca Constantinescu pe funcţia de vicepreşedinte pentru asigurări. Deşi multe atribuţii ale Consiliului ASF au fost delegate în direcţii, totuşi unele decizii revin numai Consiliului, care însă nu poate fi convocat decât de preşedinte sau de primvicepreşedinte. Totuşi, unele surse spun că situaţia se va rezolva săptămâna viitoare, favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte ASF fiind deputatul PSD Sorin Bota.

Contactat de ziarul "BURSA", domnul Bota a spus că nu are cunoştinţă despre această nominalizare.

Conform surselor, primvicepreşedintele ar urma să fie nominalizat de UDMR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. tov.ursache ii va aviza pe toti.nu poate pierde colegi utecisti si peschesul.

    1. Ha, ha, ha!!! Sa vedem!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb