ZIARUL BURSA

07 iunie 2017
Ediţia din 19.10.2024
România, tot mai departe de euro ?

România, tot mai departe de euro ?

THEODOR STOLOJANMacroeconomie / 7 iunie 2017

Într-un articol publicat în ziarul BURSA din 26 mai 2017, domnul Daniel Dăianu apreciază că România nu este pregătită să adere la euro în prezent şi nici în următorii doi-trei ani. În principal, se enunţă două argumente: (i) este necesară atingerea unui grad de convergenţă reală şi structurală. Se citează, dintr-un studiu al Institutului european român, că produsul intern brut al României pe locuitor, la paritatea puterii de cumpărare, ar putea atinge 75 la sută din media zonei euro în 6-7 ani şi se subliniază importanţa reformelor structurale; (ii) zona euro are un design suferind, fiind în curs dezbateri asupra reformelor potrivite pentru o uniune monetară.

Să discutăm , pe rând, aceste argumente.

Campania electorală începe la Washington: Vin (iar) românii!

Campania electorală începe la Washington: Vin (iar) românii!

MIHNEA DUMITRUPolitică / 7 iunie 2017

Un bun punct de pornire în analiza politicii interne actuale este vizita preşedintelui Iohannis în Statele Unite, care se desfăşoară între 4 şi 10 iunie. Este importantă nu doar din perspectiva întăririi relaţiilor dintre România şi SUA, ci şi ca scor politic într-o viitoare campanie electorală.

Creşterea salariilor bugetarilor mai aşteaptă

Creşterea salariilor bugetarilor mai aşteaptă

Macroeconomie / 7 iunie 2017

Actualizare 13:06 Dragnea, despre absenţa lui Viorel Ştefan la dezbaterile din Cameră pe Legea salarizării: "O ofensă!"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a declarat jurnaliştilor că absenţa ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, de la dezbaterea Legii salarizării în Camera Depjutaţilor reprezintă "o ofensă". Liderul social-democraţilor a făcut această declaraţie după ce în plen şi-a cerut scuze pentru absenţa lui Viorel Ştefan.

Actualizare 12:16 Legea salarizării a fost adoptată de către Camera Deputaţilor

Actualizare 11:50 Dragnea, despre Legea salarizării: "Voinţa Guvernului de a duce lucrurile până la capăt nu a fost destul de puternică"

Actualizare 10:12 Florin Cîţu despre Legea Salarizării: "După ce a retras declaraţia cu TVA 0% (eu i-am zis de la început că nu se poate), îi anunţă oficial, din vârful buzelor, pe medici că i-a minţit. Şi pe asta am anticipat-o".

-------

Bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în condiţiile în care, potrivit variantei iniţiale a Ministerului Muncii, primele majorări trebuiau aplicate de la 1 iulie 2017.

Ipocriţii şi şarlatanii salvează Pământul pe banii fraierilor

CĂLIN RECHEAInternaţional / 7 iunie 2017

CĂLIN RECHEA

Ieşirea Statelor Unite din Acordul de la Paris a condus la o reacţie isterică aproape fără precedent pe plan internaţional. Aproape toţii şefii de state şi de guverne au condamnat decizia lui Donald Trump, alături de numeroşi alţi "virtuoşi" care sunt gata să se urce imediat în avioanele private pentru a fi prezenţi la conferinţe unde se salvează lumea.

Gripa bancherilor adusă de Vîntu

INSTANŢA A DECIS CĂ FUNCŢIONARII BANCARI SUNT FUNCŢIONARI PUBLICI, FIIND SUPRAVEGHEAŢI DE BNR Gripa bancherilor adusă de Vîntu

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 7 iunie 2017

Funcţionarii bancari sunt funcţionari publici, a stabilit, recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), admiţând sesizarea formulată de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar penal privind anumite fapte derulate în cadrul activităţii Băncii Române de Scont, care a făcut parte, alături de Banca de Investiţii şi Dezvoltare, dintr-o reţea construită în jurul grupului Gelsor, fondat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Cu şi fără ideologie

Cornel CodiţăEditorial / 7 iunie 2017

Cornel Codiţă

S-a dus vorba prin tîrg, iar, acum, "specialiştii" au ieşit din vizuini, ca popîndăii, să explice pe ecranele tristelor televiziuni de vorbărie fără şir, cum devine cu politica asta nouă, fără ideologie!

Erdogan vrea să dezamorseze tensiunile din Golf

Erdogan vrea să dezamorseze tensiunile din Golf

Internaţional / 7 iunie 2017

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu liderii din Qatar, Rusia, Kuweit şi Arabia Saudită, pentru scăderea tensiunilor, au declarat surse prezidenţiale, după ce puterile arabe au rupt legăturile cu Qatarul, pe care îl acuză de susţinea militanţilor islamişti, relatează Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 Iunie 2017

MACRO NEWSLETTER 7 Iunie 2017

Internaţional / 7 iunie 2017

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în luna mai 2017, cu 138 de mii, după o creştere cu 174 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Moneda Qatarului, sub presiune

A.V.Internaţional / 7 iunie 2017

Moneda Qatarului, rialul, a fost supus presiunilor ieri, în condiţiile în care băncile comerciale din Golf au oprit tranzacţiile cu băncile din Qatar, din cauza tensiunilor diplomatice din regiune.

BVB Rulaj de aproape 51 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 7 iunie 2017

Piaţa a închis şedinţa de ieri în teritoriul negativ, opt dintre indicii "Bursei de Valori Bucureşti" (BVB) terminând ziua de tranzacţionare în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de 50,75 milioane de lei,...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo