PENTRU FINANŢAREA SECTORULUI PRIVAT DIN ROMÂNIA IFC lansează prima emisiune de obligaţiuni în lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iunie 2017

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, a lansat o emisiune de obligaţiuni în valoare de 70 de milioane de lei ca plasament privat.

Aceasta este prima emisiune în monedă locală a IFC, în baza acordului dat recent de Guvernul român, conform unui comunicat.

Obligaţiunile sunt emise în cadrul programului Obligaţiuni Globale pe Termen Mediu (GMTN) al IFC. În cadrul programului, IFC poate emite obligaţiuni denominate diverse valute atunci când oportunităţile din piaţă se aliniază nevoilor de finanţare ale clienţilor IFC din sectorul privat.

Obligaţiunile au maturitate de un an şi au fost vândute unei combinaţii de investitori internaţionali şi locali. Emiterea obligaţiunilor sprijină investiţiile IFC în sectorul privat din România.

"Emiterea primelor obligaţiuni ale IFC denominate în RON este în concordanţă cu strategia IFC de a furniza finanţare într-un număr tot mai mare de valute şi de a extinde meniul opţiunilor de finanţare în monedă locală pentru clienţii noştri", a declarat Jingdong Hua, vicepreşedinte şi trezorier al IFC, conform Agerpres.

Emiterea obligaţiunilor se încadrează, de asemenea, în strategia IFC de mobilizare a investitorilor internaţionali şi naţionali pentru a furniza finanţare în monedă locală pentru sectoare strategice ale economiei şi pentru a atenua riscul de schimb valutar pentru clienţii săi.

Societe Generale a acţionat în calitate de aranjor unic al emisiunii de obligaţiuni. În anul fiscal 2017, IFC a emis obligaţiuni în 25 de monede locale, incluzând lari georgieni, tenge kazahe, reali brazilieni, peso columbieni, dolari singaporezi etc.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din pieţele emergente, ce lucrează cu peste 2.000 de companii din întreaga lume. În anul fiscal 2016 a acordat finanţări pe termen lung record de 19 miliarde de dolari pentru ţările în curs de dezvoltare, mobilizând puterea sectorului privat pentru a ajuta la eradicarea sărăciei şi pentru a spori prosperitatea împărtăşită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb