SIBEX Numărătoarea inversă a început pentru bursa sibiană

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 iunie 2017

La Sibex, în prima şedinţă de tranzacţionare din iunie a domnit apatia, puţine fiind lucrurile de notat. Minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii nu a revigorat piaţa care, practic, îşi trăieşte ultimele zile de "independenţă", după ce operatorul sibian a anunţat că, începând cu data de 19.06.2017, toate instrumentelor financiare derivate admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată Sibex, vor fi retrase, urmare a demersurilor de fuziune prin absorbţie dintre Bursa de Valori Bucureşti S.A., în calitate de societate absorbantă şi Sibex-Sibiu Stock Exchange S.A., în calitate de societate absorbită.

După şapte ore de la deschidere datele indicau aşadar doar 2 contracte, cu o valoare de 22.540 lei. Ambele au fost realizate pe derivatul care are ca activ suport cursul euro/dolar pe scadenţa iunie. Cotaţia unei monede unice europene valora 1,1270 dolari, după o creştere de 0,07% faţă de "start of day price"[1] (1,1262 USD). "În condiţiile în care Sibex va opri tranzacţionarea peste două săptămâni, interesul pentru speculaţiile cu derivate, şi aşa foarte slab, va fi ca şi inexistent în această perioadă, întrucât nicio strategie pe termen scurt şi mediu nu se mai justifică. Probabil vom avea zile foarte şterse şi volume foarte slabe, chiar spre zero", a declarat un analist financiar.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb