Autoritatea pentru Supraveghere Financiară nu ezită să ne uimească pe zi ce trece prin deciziile luate în anumite speţe, în care fie este implicată familia Drăgoi, fie apar meteoric angajaţi ai acesteia, care fac sesizări total dezinteresate menite să blocheze orice iniţiativă cu privire la societăţile profitabile.
Un astfel de caz este preluarea Electroargeş SA de către acţionarul majoritar care a făcut şi o ofertă publică de preluare obligatorie conform legii 297/2004 modificată prin legea 24/2017. Mai precis, în urma demersurilor avocatului Daniel Stoicescu, care acţionează în numele unui acţionar minoritar - Amattis SA (companie controlată de Ala Procopenco), ASF a emis decizia 1329/2020 prin care Autoritatea a respins oferta publică de preluare obligatorie a companiei Electroargeş SA de către firma Cardinal Main SRL reprezentată legal de administratorul Silviu-Bogdan Dumitrache. ASF a considerat că nu sunt îndeplinite de emitent condiţiile legale pentru această ofertă, atât din punct de vedere financiar, cât şi al litigiului existent în care este implicată Cardinal Main SRL cu privire la achiziţionarea a 16 milioane de acţiuni Electroargeş SA.
Menţionăm că autorul sesizării către ASF în urma căreia oferta publică de preluare obligatorie a fost oprită, avocatul Daniel Stoicescu, a fost până în anul 2018, membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest - societate care este controlată de SIF Banat-Crişana aflată în parohia familiei Drăgoi. Stoicescu ar fi exercitat mandatul în cadrul SAI Muntenia Invest - societate interesată direct pe piaţa valorilor mobiliare din zona respectivă, inclusiv din judeţul Argeş, unde se află compania Electroargeş SA, în perioada în care a reprezentat atât interesele companiei Constantin Relative Investments SRL - controlată de preşedintele Consiliului de Administraţie al Electroargeş SA, cât şi ale firmelor controlate de Ala Procopenco.
Mai mult, reprezentantul Cardinal Main SRL susţine că avocatul Daniel Stoicescu s-a folosit în argumentaţia sa de informaţiile pe care le-a obţinut în activitatea de fost analist financiar în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Conform celor afirmate de Silviu-Bogdan Dumitrache, Daniel Stoicescu a sesizat ASF că există anumite litigii în cadrul grupului majoritar de acţionari, în care, pe lângă Cardinal Main SRL, se află şi compania Constantin Relative Investments SRL reprezentată de Constantin Ştefan. Referitor la ultima firmă, Daniel Stoicescu a încheiat în ianuarie 2016, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti un contract de reprezentare, pe care l-ar fi încălcat în momentul în care a devenit, începând din februarie şi martie 2016 reprezentant al Alei Procopenco, persoană fizică ce deţine mai multe companii cu care Constantin Relative Investments SRL se afla în litigii civile.
Acest lucru a fost constatat şi îprin hotărârea 819/12.09.2018 a Baroului Bucureşti, semnată de reputatul avocat Ion Dragne în calitate de decan, document în care se arată că faptele semnalate de Constantin Relative Investments SRL constituie abatere disciplinară conform art. 85 aliniat 1 din legea 51/1995 şi art. 265 aliniat 1 şi aliniat 2 din Statutul profesiei de avocat, iar Daniel Stoicescu urma să compară, în vederea sancţionării, în faţa Comisiei de Disciplină a instituţiei respective.
Cu tot acest istoric al avocatului respectiv care a lucrat la un moment dat, timp de mai mulţi ani, pentru familia Drăgoi în cadrul SAI Muntenia Invest, dar şi al Alei Procopenco, sesizările sale adresate ASF privind oferta publică de preluare obligatorie a pachetului de acţiuni de la Electroargeş SA au fost luate în considerare de conducerea instituţiei publice. Nu ştim dacă angajaţii ASF au verificat sau nu veridicitatea informaţiilor transmise de persoana respectivă şi mai ales dacă actualitatea datelor respective, ori dacă avocatul are vreun interes în stoparea acestei afaceri.
• Stoicescu, de la DIICOT la SAI Muntenia Invest
Dintr-o simplă lectură a CV-ului avocatului Daniel Stoicescu reţinem că în perioada 1999-2001 a fost trade negociator Rasdaq, broker principal, pentru SVM CEC Valori Mobiliare SA, adică pentru vehiculul financiar înfiinţat de Camenco Petrovici pentru susţinerea ingineriei financiare din afacerea Fondul Naţional de Investiţii derulată de grupul GELSOR, deţinut de Sorin Ovidiu Vântu, al cărui reprezentant era Ioana Maria Vlas. Cu alte cuvinte, Daniel Stoicescu a fost broker al SVM CEC Valori Imobiliare SA exact în perioada în care milioane de cetăţeni erau păcăliţi de escrocheria FNI aflată sub umbrela CEC.
Cu toate acestea, nimic nu l-a împiedicat ca în anul 2002, adică în timpul guvernului Năstase şi al unui Parlament dominat de PSD, să ajungă şef al Serviciului Anchete în cadrul Corpului de Control al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare - predecesoarea ASF-ului de astăzi - iar în 2004 să devină chiar directorul Direcţiei Monitorizare Investigare din cadrul CNVM.
Traiectoria profesională a lui Daniel Stoicescu a continuat fulminant în anul 2006 cu angajarea ca specialist în analiza financiară în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), unde a lucrat până în anul 2012, când a intrat în avocatură. După numai trei ani, în 2015, fostul analist financiar al DIICOT şi fostul director din cadrul CNVM - actuala ASF - a ajuns membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia Invest, societatea care administrează SIF Muntenia pentru familia Drăgoi. De altfel SAI Muntenia Invest este controlată de SIF Banat-Crişana (SIF1) unde şef este Bogdan Drăgoi, fiul generalului Dan Drăgoi.
Cert este că, în timp ce Daniel Stoicescu era membru al Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia, societate interesată direct pe piaţa valorilor mobiliare din zona respectivă - inclusiv din judeţul Argeş, unde se află compania Electroargeş SA -, devine reprezentant al Constantin Relative Investments SRL şi apoi al unui grup de firme condus de Ala Procopenco, care este de asemenea interesată în achiziţionarea de acţiuni, dar care se află în litigii cu compania reprezentată de Constantin Ştefan. Mai mult, ulterior, în anul 2018, după ce pleacă din CA SAI Muntenia Invest, Daniel Stoicescu devine membru al Consiliului de Administraţie al societăţii clujene Carbochim SA, companie care, în anul 2016, a executat silit, pe baza unor decizii definitive ale instanţelor, firma Electroargeş SA pentru suma de aproape 5 milioane lei. Menţionăm că, între timp, Stoicescu a devenit acţionar al ambelor companii.
• Cine este Ala Procopenco
Ala Procopenco este fosta soţie a lui Cătălin Chelu, controversat om de afaceri care a decedat în anul 2014 şi care a fost urmărit penal pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind acuzat că, împreună cu membri ai familiei sale, a înfiinţat 168 de firme şi 10 ONG-uri, pe care le-a folosit la tranzacţii bursiere, prejudiciul fiind de 20 milioane euro.
Dosarul a fost întocmit în anul 2012 de către procurorii DIICOT - exact anul în care Daniel Stoicescu a plecat din Direcţia respectivă - pentru fapte săvârşite în perioada 2001-2008. Conform procurorilor DIICOT, prin grupul de firme controlat de către membrii grupării Chelu au fost achiziţionate, prin intermediul unei singure case de brokeraj, titluri emise de SIF-uri în valoare cumulată de peste 780 de milioane de lei, din care s-au încasat dividende de 760.000 de lei şi s-a retras din conturi suma de 154 de milioane de lei. Prejudiciul produs în această cauză a fost estimat la 20 de milioane de euro, sumă corespunzătoare unui rulaj al tranzacţiilor bursiere în valoare de 80 de milioane de euro.
Arătăm că în noiembrie 2010, Chelu era cercetat în aproape 50 de dosare aflate în lucru la unităţi de poliţie şi de parchet, printre care trei instrumentate de procurorii DIICOT sub aspectul comiterii de infracţiuni la legea pieţei de capital, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Mai mult, Cătălin Chelu a fost condamnat, în 2012 la şase ani de închisoare cu executare în dosarul "Mită la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne, Dan Valentin Fătuloiu, sentinţă menţinută şi de Curtea de Apel Bucureşti, în septembrie 2014. Controversatul om de afaceri nu a ajuns însă după gratii deoarece a fugit în Iordania unde a decedat, într-un spital, în 8 decembrie 2014.
Ala Procopenco este persoana care a înaintat Autorităţii de Supraveghere Financiară contestaţia privind derularea ofertei de preluare obligatorii la producătorul de aparate eletrocasnice Electroargeş. Ea şi avocatul Daniel Stoicescu susţin că firma Cardinal Main SRL, reprezentată de Ştefan Constantin (preşedintele Consiliului de Administraţie) - care este şi patronul companiei Constantin Relative Investments SRL, cea care îl reclamase pe Stoicescu la Baroul Bucureşti - şi de administratorul Silviu-Bogdan Dumitrache, nu este în drept să iniţieze operaţiunea de piaţă, după ce o instanţă a dispus anularea unei tranzacţii bursiere care l-a adus pe acesta în poziţia de acţionar majoritar.
Pentru oferta publică de preluare obligatorie a Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) a fost depusă documentaţie la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), fiind contestată tocmai de cei aflaţi în zona moştenitorilor lui Cătălin Chelu, care la un moment dat a deţinut controlul societăţii respective. Este vorba despre firma Amattis SRL, aparţinându-i Alei Procopenco, care arată că Tribunalul Galaţi a anulat tranzacţii frauduloase cu 16 milioane de acţiuni Electroargeş, reprezentând 22,93% din titlurile producătorului de electrocasnice, cea mai mare parte a deţinerii societăţii Constantin Investments Relative SRL, astfel încât firma Cardinal Main SRL, din aceeaşi zonă de interese a preşedintelui Consiliului de Administraţie, Ştefan Constantin, nu este în drept să iniţieze oferta de preluare. Demersul de la Galaţi a fost făcut în favoarea companiei Bran Oil, care îi aparţine aceleiaşi Ala Procopenco.
• Investments Constantin SRL: Este imposibilă restituirea celor 16 milioane de acţiuni decisă de instanţă
Referitor la cele de mai sus, într-o adresă transmisă de Electroargeş SA către ASF în 8 aprilie 2020, semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Constantin Ştefan, se arată: "Prin Sentinţa civilă nr.132/02.04.2019 pronunţată de Tribunalul Galaţi în Dosarul
nr. 2897/121/2017/a1*, rămasă definitivă prin Decizia civilă nr.75/18.03.2020 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa s-a dispus anularea operaţiunii de vânzare cumpărare încheiată în perioada 18.08.2015-21.08.2015 între Bran Oil SA, în calitate de vânzător şi Constantin Relative Investments SRL (actuala Investments Constantin SRL), în calitate de cumpărător, având ca obiect 16.000.000 acţiuni emise de Electroargeş SA şi obligarea Constantin Relative Investments SRL să restituie acţiunile reclamantei. Sentinţa de mai sus este fără precedent in jurisprudenţa din România şi Europa în condiţiile în care acţiunile ELGS sunt bunuri mobile incorporale şi nu pot să facă obiectul unei restituiri. Hotărârea judecătorească nu poate fi pusă în executare, deoarece în temeiul hotărârii nu este permis vreun transfer direct de valori mobiliare. Depozitarul Central SA a refuzat să dea curs somaţiei executorului judecătoresc vizând operarea unui transfer direct de acţiuni (adresele Depozitarului nr.11603/02.04.2018 şi nr.17340/24.05.2019). Instanţa nu a obligat nici Depozitarul Central şi nici ASF la vreo acţiune. Pe de altă parte, aceştia nu ar putea nici din oficiu să procedeze la operarea transferului de vreme ce nu au nici calitate de organ de executare. În concluzie, hotărârea judecătorească nu poate fi pusă în executare. Depozitarul Central SA a arătat că niciun transfer de acţiuni şi/sau măsură de executare nu poate să existe având în vedere că Depozitarul nu este parte în dosar şi nu a fost obligat la efectuarea transferului, acţiunile fac obiectul unei indisponibilizări şi avem şi lipsa individualizării celor 16.000.000 acţiuni a căror restituire se solicită, având în vedere că Investments Constantin SRL deţine 25.699.543 acţiuni ELGS( conform adresei Depozitarului nr.26457/14.08.2019).
În toate situaţiile şi cazurile, niciun transfer nu este posibil pe BVB fără plată şi fără ca deţinătorul acţiunilor să înţeleagă a dispune de acestea prin mecanismul bursier. (...) Depozitarul Central SA a mai arătat că, dacă ar lua în considerare să dea curs unei astfel de solicitări, depăşind toate celelalte obstacole legale, ar trebui să existe obligatoriu cel puţin şi o cerere identică de transfer acţiuni din partea Investments Constantin SRL".
Ar mai fi de menţionat faptul că avocatul Daniel Stoicescu, care ar fi apărat în instanţă interesele Bran Oil privind cele 16 milioane de acţiuni, a cumpărat şi el o parte din acţiunile Electroargeş SA conform informaţiilor inserate de petenta Cardinal Main SRL în adresa înaintată către ASF pentru contestarea deciziei 1329/2020 prin care Autoritatea a respins oferta publică de preluare obligatorie a companiei Electroargeş SA de către firma Cardinal Main SRL.
• Suspectat de conflict de interese, avocatul Daniel Stoicescu susţine că acuzaţiile sunt nefondate
Acuzaţiile aduse de cei de la Cardinal Main SRL sunt nefondate, susţine avocatul Daniel Stoicescu într-un document în care a răspuns mai multor întrebări ridicate de ziarul BURSA.
"Stoicescu Daniel - Cabinet de avocat nu a reprezentat niciodată în acelaşi timp cei doi clienţi menţionaţi, iar aceştia nu aveau niciun conflict sau vreo situaţie litigioasă la data semnării contractelor de asistenţă. În realitate, contractul de asistenţă juridică încheiat cu Constantin Relative Investments SRL a fost denunţat de cabinetul de avocatură anterior începerii colaborării cu Ala Procopenco întrucât în acest fel s-a evitat un potenţial conflict de interese.
Pe de altă parte, s-a constatat ulterior faptul că reprezentantul societăţii, numitul Ştefan Constantin a încercat să inducă în eroare cabinetul de avocatură prezentând în mod înşelător şi incomplet o aparenţă de legalitate cu privire la implicarea sa în mai multe activităţi cu caracter infracţional având ca scop însuşirea prin tranzacţii frauduloase (fără plata preţului) la BVB (anulate ulterior de către instanţă) a unui pachet de acţiuni de control emis de Electroargeş SA şi devalizarea patrimoniului acestui emitent cu ascunderea şi disimularea produsului infracţional, activitate care continuă, din păcate pentru Electroargeş SA, acţionarii săi şi de altfel pentru piaţă în general şi astăzi. În acest context, consecvent principiilor noastre, dar şi legii am renunţat la asistarea şi reprezentarea clientului Constantin Relative Investments sau a oricăror alte societăţi controlate de Ştefan Constantin. Potrivit art. 139 alin. 3 din Statutul profesiei de avocat, «un avocat este îndreptăţit să se retragă imediat şi să renunţe la asistarea şi reprezentarea clientului în cazul în care acţiunile şi scopurile clientului, deşi aparent legale la începutul asistenţei şi/sau a reprezentării, se dovedesc pe parcursul acesteia ca fiind infracţionale». În sensul celor de mai sus, anexăm prezentului punct de vedere Ordonanţa de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, urmare denunţului calomnios întocmit de susnumitul, ordonanţă menţinută de către Curtea de Apel Bucureşti, prin respingerea contestaţiei, la aceasta", arată avocatul Daniel Stoicesu în răspunsul trimis ziarului BURSA.
Din ordonanţa de clasare din 14 martie 2019 dată în dosarul 48/P/2018 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, anexată răspunsului remis Redacţiei, reiese că avocatul Daniel Stoicescu a notificat în 14 martie 2016, prin e-mail, pe Ştefan Constantin şi pe Ala Procopenco despre existenţa unui potenţial conflict de interese în legătură cu contractul de asistenţă juridică încheiat în 8 februarie 2016 cu Constantin Relative Investments SRL. Mai mult, procurorul de caz, Cristina Badea, constată că după ce avocatul Daniel Stoicescu a redactat pentru Constantin Relative Investments SRL contestaţia la decizia ASF nr.3501/2015, contractul dintre avocat şi compania respectivă "a încetat să producă efecte, deoarece a fost vorba doar despre un mandat special, clar şi strict precizat, nefiind necesară nicio altă modalitate pentrru stingerea obligaţiilor dintre părţi".
Referitor la conflictul de interese în care s-ar fi aflat la începutul anului 2016, avocatul precizează: "Consiliul Baroul Bucureşti nu a aplicat nici un fel de sancţiuni urmare sesizărilor aceluiaşi Ştefan Constantin. Plângerea a fost respinsă".
În schimb, Daniel Stoicescu ne-a transmis că a fost membru în Consiliul de Administraţie al SAI Muntenia Invest, dar nu ştie dacă societatea respectivă are vreun interes în privinţa acţiunilor companiei Electroargeş SA.
"Am fost membru al Consiliului de Administraţia al SAI Muntenia până în anul 2018 (n.red. - când a devenit membru al Consiliului de Administraţie al societăţii clujene Carbochim SA). Nu cunosc dacă există vreun interes din partea SAI Muntenia în acţiunile Electroargeş SA. Vă sugerez să adresaţi întrebarea domnului Adrian Simionescu, membru în CA al SAI Muntenia şi în acelaşi timp brokerul de casă (prin SSIF Vienna Investment Trust) al firmelor controlate de Ştefan Constantin, prin care acesta îşi derulează toate ofertele publice (inclusiv cea pe care a încercat să o deruleze Cardinal Main la Electroargeş)", ne-a răspuns avocatul Daniel Stoicescu.
În privinţa faptului că DIICOT anunţa în 2012, anul plecării sale din cadrul instituţiei, cercetările efectuate în privinţa fostului soţ al Alei Procopenco - pe care acum o reprezintă - avocatul Daniel Stoicescu ne-a spus: "Procurorii DIICOT nu au finalizat niciodată ancheta în dosarul privind pe Cătălin Chelu, în sensul că nu au sesizat niciodată instanţa prin rechizitoriu. Poate că «misiunea DIICOT» nici nu a fost să efectueze sau să finalizeze vreo «anchetă» în acest caz. Dosarul a fost clasat de DIICOT în sfârşit de abia anul trecut, în 2020 (după aproape 15 de ani de la săvârşirea pretinselor fapte) pe fondul lipsei de probe, a prescripţiei penale şi a decesului făptuitorilor". (G.M.)
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 01:02)
Este incredibil cum reușiți să prezentați un furt de acțiuni certificat de instanța de judecată prin sentința definitivă și irevocabilă ca pe o epopee pentru salvarea pieței de capital, împiedicată de Dragoi care nu are absolut nici
o treabă cu problema. Este fenomenal cum îl transformați pe Ștefan Constantin, din infractorul care este, în martirul care vrea să salveze compania. Și cel mai fantastic este modul în care certați ASF că a luat niște măsuri perfect legale și normale, într-un context în care era obligat să procedeze așa. Ce să mai spun, sunteți ceva nemaivăzut!
2. fără titlu
(mesaj trimis de Diva în data de 15.02.2021, 01:12)
Gradinescu e bine?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Bill în data de 15.02.2021, 05:43)
E bine. Cum sa nu fii bine cand iei 10000 EUR pe luna si tu nu stii pe ce lume traiesti? Ce noroc sa ai in viata sa fii lobotomizat si sa te plateasca statul cu 10 000 EUR pe luna?
3. fără titlu
(mesaj trimis de Iuby în data de 15.02.2021, 01:15)
Nadrag Larisa e bine si ea? Sa nu o dați afara niciodata !!
3.1. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 15.02.2021, 01:21)
...
3.2. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 15.02.2021, 01:33)
...
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 05:52)
Nadrag Larissa este bine, ma. Bani multi munca ioc. Astia au dat afara directorii de-alde Nadrag nu s-au atins. Toate amantele sunt neclintite si toate nevestele si toate pilele. Noi ii platim pe astia sa fie belferi. Sute de belferi la ASF.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 09:09)
Balci, panarama, cancan, comentarii care nu au nimic in comun cu subiectul care si el la randul lui este destul de tare tras de par.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 09:32)
Un articol stramb
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 10:19)
Halooo! Va spuse dl. avocatul respectiv, FOST membru SAI Muntenia, ca operatiunile pe Bursa pentru Electroarges, recte Stefan Constantin, sunt acomodate si intermediate de un ACTUAL membru SAI Muntenia. Cum se pupa logica voastra? Ce e cu Dragoi, nu se poate decide? Pe fostul il maimutareste sa se opuna si pe actualul il directioneaza sa faca? PE-NI-BILI. Asa sunteti.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 11:09)
Pai ASF nu il amenda pe Stefan Constantin ca nu face oferta obligatorie la ELGS, de vreo 3 ani ... plus ca mai era si decizia de concertare de prin 2015 ... atunci de ce sa respingi o oferta publica, cand pretul oferit este corect(nu am vazut in respingere ca ar fi altfel), ai obligatia sa o faci si blochezi si banii necesari? Cum ramane cu ceilalti actionari, carora li se adreseaza oferta? Sa ii despagubeasca ASF!!
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.02.2021, 10:34)
Si daca oferta publica este facuta tot de o firma a lui Fane Costica...nu rezulta ca exista o actiune concertata in continuare?
7. fără titlu
(mesaj trimis de Alex în data de 15.02.2021, 11:20)
Avocatul Stoicescu minte de ingheata apele.
L-a reprezentat atat pe Stefan Constantin cat si pe Ala Procopenco in acelasi timp, in 2015, la contestatia deciziei de concertare, scrie in plangerea la Barou, pe website-ul ELGS...Acum vrea si el sa ajunga milionar, pe spatele sotiei lui Catalin Chelu..
Am o intrebare, daca avocatul Stoicescu, Silviu-Daniel Stoicescu, l-a reprezentat pe Stefan Constantin si pe sotia lui Catalin Chelu, apoi o reprezinta doar pe sotia lui Chelu, apoi anuleaza o "tranzactie frauduloasa" dintre cei doi, inseamna ca apara un infractor, pe sotia lui Chelu, caci ea a facut tranzactia, deci Stoicescu este un mincinos...sotia lui Chelu a facut tranzactia, si Stoicescu o reprezinta..Asa principii deosebite are avocatul Stoicescu...
8. Carbochim
(mesaj trimis de Actionari ELGS în data de 15.02.2021, 11:31)
Nu Stoicescu a fost avocatul ELGS impotriva Carbochim, in anul 2016, nu Stoicescu a pierdut procesul in favoarea Carbochim, fiind aparator al Electroarges, Electroarges fiind executat de peste 5.000.000 lei, in toamna lui 2016.
Il angajase Gavrila, fostul director general.
Stoicescu nici nu s-a dus la apel la Carbochim, a trimis doar doua pagini goale.
Apoi Stoicescu este numit in CA Carbochim si actionarii Carbochim aproba remuneratii suplimentare de 400.000 lei/luna, adica 1 milion de Euro pe an, in anul 2017, de 4 ori profitul din anul anterior.
Plata din partea lui Carbochim pentru avocatul Stoicescu, pentru ca a "aparat" asa bine Electroarges impotriva atacului Carbochim.
Undeva mai sus Stoicescu spunea ca este pacat fata de actionarii Electroarges ca cineva devalizeaza ELGS, dar uite cine devaliza Electroarges, avocatul Daniel Stoicescu, chiar de prin 2016, dar acum nu ii convine, ca nu o mai poate fura..Avocat mincinos si hot..Tu ai furat banii actionarilor ELGS, "legal" cum spui tu.
9. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 11:58)
Singura concluzie certă care se desprinde aici este aceea ca ASF este incapabila sa metina o piata ordonata. Consecința este că infractorii impreuna cu avocatii lor isi fac de cap, iar investitorii de retail raman captivi.
9.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 13:40)
ASF ar trebui sa indrepte aceste situatii, sa mentina o piata ordonata, sa nu tina cont de "prietenii", sa respecte procedurile legale, NU sa intervina in situatii ce nu fac decat sa pateze autoritatea.
9.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 13:54)
Vai de capul tau cu concluziile tale cu tot. Aici este o problema de instanta si tu tot o tragi cu ASF. Bine ca nu te doare ca ai tipa incontinuu.
9.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 15:48)
Eeeii, citeste materialele publicate anul trecut in aprilie si vezi de ingineria lui Stoicescu si Procopenco, si-au bagat firma in faliment si au pretins sa anuleze o tranzactie, pe care sotia lui Chelu a facut-o. S-a razgandit!! Si a pacalit legea. Asta da pacaleala a legii insolventei. Hotarari de instanta aberante, ca si cum o instanta spune ca Stoicescu este femeie si nu barbat..E hotarare nu, corect sau incorect e hotarare..Pune-o in aplicare atunci...Schimba-i sexul avocatului astuia....Ce justitie, asta nu e justitie...Hotarari strambe...
9.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 17:40)
Sti matale cum este cu ASF si instantele? Cand ASF vrea sa ii nenoroceasca pe unii, nu mai e problema de instanta, e direct amenda. Cand nu vrea sa ii sanctioneze pe altii - chiar daca abuzul este cat Casa Poporului - se face ca e problema de instanta si o da cotita. Deaia nu ma doare capul, ca stiu ce scriu si o sa scriu in continuare.
9.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 18:44)
Nu are cum sa te doara capul pentru ca nu exista vid dureros, logic.
10. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 15:42)
Avocatu Stoicescu sa preia CA-ul Electro...Sa faca ce, sa il bage in faliment asa cum i-a bagat toate societatile sotiei lui Chelu in faliment, de la Faimar, la Lacta, si multe altele..Priceput sa intre in faliment.
Cu 23% nu poti controla Electro..
Actuala conducere a dat dividend de 0,52 lei/actiune in perioada 2016-2019, cititi BVB.....
Investitiile din anii 2017-2020 au depasit 8-9 milioane de euro, au construit a 3-a hala.
Si mai mult in toamna anului trecut Electro a luat ajutor de stat, 27,7 milioane lei, gratuit pentru investitii, de la Stat.
Au luat ajutor de stat, conducere foarte buna, degeaba ii jigneste Stoicescu asta.
Tot vad acuze din partea astora, din grupul Chelu, avocat Stoicescu si iubita Procopenco, dar aratati-mi o dovada, tot spuneti de devalizare dar nici o dovada, numai minciuni si insulte.
Inainte nici dividend, nici investitii, pe vremea lui Gavrila si Chelu.
Am inteles ca Stoicescu o face pe interlopul, daca apare Stoicescu pe acolo eu vand, vand toate actiunile .!..
11. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 16:04)
ASF este instituția clanului libanezi Lakis. Drăgoi este executantul cu guler alb ca omătul creat de foștii securiști . Gruparea libaneză este creată din 2013 când au făcut praf sifele 1 și 4. Copariu a fost aranjorul celei mai toxice opetatiuni din piața . Toți frății și verii libanezului sunt plantați bine cât sa nu se trezească cu vreo trădare . Drăgoi va fi in final sacrificat.
12. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 16:48)
Bateti campii!!! Cat a platit SC pt actiunile Electroarges si cum le-a dobandit?!
13. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 17:15)
intrebare:
cine tine umbrela deasupra tuturor magariilor gestionate/binecuvantate/dosit e de ASF?
13.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 17:53)
Hrebenciuc, Oprisan si cativa securisti pensionati carora nu le ajunge pensia. Mafia clepto-politico-securistica- care a terminat de furat de la stat (privatizari, bugetul statutului, etc) si se indreapta cu interes pe piata bursiera unde sunt putini rapitori si multă, multă mreană. Istoria de dupa revolutie ne-a invatat ca infractorii sunt inventivi si iuti de picior si procurorii sunt lenesi si se plang tot timpul ca au foarte mult de munca. Cand ii prind in sfarsit cu ceva, au trecut anii, banii sunt bine dositi prin paradisuri fiscale si infractorul face bine merci 1/3 din pedeapsa si dupa aia se duce si el la plaja in paradisul fiscal. Nu stiu de ce naiba stau pe bursa, sau de ce mai citesc ziarul asta. Imi plac trillerele.
13.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 18:04)
Incepe sa-mi plata de tine. Esti inofensiv si inca mai crezi in Mos Craciun. Nu stai tu bine cu nervii insa faci deliciul publicului. Bine ca esti inca anonim.
13.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 13.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.02.2021, 16:47)
Stau foarte bine cu nervii si ma si distrez. Cand o sa zangane catusele o sa fiu pe spate de ras.
14. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 18:44)
Intrebare pt Make:
Ce treaba are cu SIF1? Omu a fost dat afara de la SIF Muntenia de aproape 3 ani!!
14.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 14)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2021, 20:09)
Ce nu ai înțeles? Nimic nu are legătură cu nimic.
14.2. Actiune concertată (răspuns la opinia nr. 14)
(mesaj trimis de actionar sif 4 în data de 17.02.2021, 12:21)
Sif 1 are 100% din SAI Muntenia Invest care administreaza Sif 4.