ASF şi Asociaţia Română de Actuariat au încheiat un protocol de colaborare

Elena Deacu
Companii / 9 februarie 2015

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Asociaţia Română de Actuariat (ARA) au semnat, în data de 06.02.2015, un protocol care reglementează colaborarea între cele două entităţi în ceea ce priveşte schimbul de informaţii în scopul dezvoltării domeniilor de interes comun, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, acest acord vizează aspecte precum: elaborarea legislaţiei aplicabilă actuarilor, asigurarea pregătirii şi perfecţionării profesionale specifice, fundamentarea cercetărilor de piaţă în vederea unei corecte informări a consumatorilor de servicii de asigurări.

Un prim proiect care va fi realizat în baza acestui protocol urmăreşte efectuarea unei analize a daunalităţii înregistrate pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto, cercetarea urmând să utilizeze date consolidate la nivelul întregii pieţe de asigurări pe o perioadă de 3 ani.

"Ne bucură deschiderea manifestată de specialiştii ARA prin implicarea în definirea contextului evoluţiilor din piaţa de asigurări; este în egală măsură un demers educaţional, cât şi un exerciţiu de transparenţă", a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

"Încheierea protocolului de colaborare dintre ASF şi ARA completează într-un mod cât se poate de pozitiv evoluţia asociaţiei, beneficiind de statutul ARA de membru deplin în cadrul asociaţiei de profil europene şi, recent, şi a celei internaţionale. Este un moment oportun ca ARA să contribuie, prin cunoştinţele şi experienţa profesională ale membrilor asociaţiei, împreună cu specialiştii din cadrul ASF, la creşterea transparenţei de pe piaţa asigurărilor şi la ridicarea gradului de cunoştinţe şi înţelegere a acestei pieţe", a declarat Florin Ginghină, preşedintele ARA.

În perioada următoare experţii din cele două organizaţii vor definitiva metodologia şi parametrii specifici cercetării de piaţă referitoare la daunalitatea înregistrată la nivelul pieţei RCA, urmând ca rezultatele acesteia să fie făcute publice până la sfârşitul primului semestru al acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb