Peste 20.000 de români au beneficiat de despăgubiri pentru cheltuieli medicale prin asigurările de viaţă în 2024, potrivit comunicatului remis redacţiei. Topul acoperirilor accesate include cheltuieli medicale, spitalizare, intervenţii chirurgicale şi incapacitate temporară de muncă, evidenţiind importanţa acestor poliţe pentru protecţia zilnică a românilor.
Asigurările de viaţă au oferit sprijin esenţial în 2024, acoperind peste 20.000 de cazuri de cheltuieli medicale cauzate de accidente sau boli, subliniind importanţa acestui tip de protecţie în contextul creşterii costurilor medicale. De asemenea, peste 6.000 de persoane asigurate au beneficiat de spitalizare decontată, oferind un ajutor financiar vital familiilor. În plus, acoperirile pentru cazurile de deces au sprijinit mii de familii, inclusiv prin plata a 4 dintre cele mai mari indemnizaţii acordate.
În 2024, asigurările de viaţă au demonstrat importanţa lor prin peste 6.000 de accesări pentru intervenţii chirurgicale necesare în urma unor accidente sau boli, completând sprijinul oferit prin servicii de spitalizare. Totodată, peste 4.600 de familii au primit indemnizaţii în caz de deces, iar peste 4.300 de cazuri de incapacitate temporară de muncă au fost acoperite, evidenţiind necesitatea acestui tip de protecţie financiară în faţa evenimentelor neprevăzute.
"Asigurările de viaţă oferă un sprijin financiar esenţial în momentele dificile, contribuind la bunăstarea familiilor şi la menţinerea nivelului de trai atunci când riscurile îşi fac simţită prezenţa în viaţa noastră. Este esenţial să creştem accesul oamenilor şi al companiilor la astfel de soluţii, cu beneficii directe atât pentru români, cât şi pentru economie - pe termen mediu şi lung", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte Director General al UNSAR.
În primul trimestru al anului 2024, cele mai accesate 5 beneficii ale asigurărilor de viaţă s-au menţinut constante, reflectând o creştere a conştientizării românilor faţă de riscurile cotidiene şi o preocupare sporită pentru siguranţa financiară proprie şi a familiilor lor.
"Bunăstarea unui om este la intersecţia unei multitudini de factori care o afectează: de la alimentaţie, activitate fizică, mediu, echilibru emoţional, factori de stres, relaţii sociale. Însă totul pleacă de la informarea corectă şi de la
conştientizarea riscurilor care ne afectează sănătatea şi viaţa. Este important ca oamenii să înţeleagă riscurile şi să se protejeze din punct de vedere financiar", a
precizat Roxana BĂLUŢĂ, Specialist Asigurări Viaţă şi Sănătate Coordonator programe UNSAR.
UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, reprezintă 21 de companii care însumează peste 90% din piaţa locală de asigurări.
Opinia Cititorului