Asociaţia Bio România a participat la targul Summer Fancy Food Show

D.R.
Internaţional / 29 iunie 2023

Asociaţia Bio România a participat la targul Summer Fancy Food Show

Asociaţia Bio România a participat, în perioada 25-227 iunie 2023, la Târgul Summer Fancy Food Show, din New York (SUA), unde a promovat produsele organice româneşti, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat,participarea Bio România la Târgul Summer Fancy Food, organizat de Specialty Food Association (Asociaţia Produselor Alimentare de Specialitate), a fost posibilă datorită unui proiect european care promovează produsele europene de calitate din România, Bulgaria şi Grecia, în SUA, Australia şi Norvegia, asociaţia fiind prezentă pentru al doilea an consecutiv în cadrul acestui târg.

Standul proiectului, denumit "The European must-have Basket" ("Coşul European Obligatoriu"), a captivat vizitatorii cu o selecţie diversă de delicatese organice oferite de producătorii de prestigiu din cele trei ţări participante.

Summer Fancy Food Show este cel mai mare şi cel mai important târg gastronomic din America de Nord, atrăgând pasionaţi de mâncare, profesionişti din industrie şi expozanţi internaţionali.

Printre producătorii prezenţi la standul Bio România se numără: CRIS-TIM, prezent în cadrul târgului pentru lansarea mondială a gamei BIO de produse lactate (caşcaval, unt şi mozzarella), In Veritas Bio, cu covrigi româneşti BIO din făină integrală măcinată la moară cu pietre, cu ulei de măsline extra virgin din insula Creta şi arome de la seminţe bio; Catina lui Bicu - sucuri organice din cătină, în trei sortimente, respectiv cătină 100%, cătină & miere, cătină, miere & aronia, Izabell, cu ulei de floarea soarelui BIO obţinut Delta Dunării, Nera Plant, cu produse organice pe bază de plante, produse de călugăriţele Mănăstirii Nera (ceaiuri şi condimente obţinute din plantele aromatice medicinale culese din Rezervaţia Nera, unde se află şi mănăstirea), Dr. Abraham, cu o gamă largă de produse organice, produse după metodele tradiţionale, precum făină (de grâu spelta; de secară; griş, măcinată la moară cu pietre, făinuri aglutenice ecologice), grisine, seminţe şi tăieţei atestaţi tradiţionali cu certificare BIO din zona istorică a Maramureşului şi Merry Berry, deţinătorii celei mai mari plantaţii de afine din Europa.

În cadrul Summer Fancy Food Show 2023, Asociaţia BioRomania s-a bucurat de vizita Loredanei Hussar, Consul Gerant Interimar al României la New York, însoţită fiind de doamna Sarmiza Bumbaru, ministru Consilier în Biroul de Promovare Comercial Economică din cadrul Consulatului. Au fost discutate atât posibile parteneriate, cât şi oportunităţi viitoare de implicare a asociaţiei şi a membrilor ei în activităţi de promovare comercială a acestora în SUA.

În cadrul acestei prezentări, Bio România a primit vizita CEO-ului OK Kosher, cea mai mare firmă privată de Certificare Kosher din lume, Rabi Eli Lando. Prin certificarea Kosher a produselor româneşti BIO, acestea vor putea fi comercializate cu cea mai mare valoare adăugată în comunităţile evreieşti importante din lume: Israel, SUA, Canada, UK, Australia, Franţa, Germania şi alte ţări.

Certificarea Kosher este un aspect crucial pentru produsele organice româneşti, deoarece deschide noi oportunităţi de comercializare în pieţele internaţionale în care comunităţile evreieşti au un rol important şi le introduce într-o nişă comercială tot mai cerută, pentru care oferta este încă foarte scăzută, se precizează în comunicat.

"Suntem încântaţi că am participat la Târgul Summer Fancy Food şi că am avut ocazia de a prezenta produsele noastre organice excepţionale audienţei nord-americane şi nu numai. Noi credem în importanţa agriculturii durabile şi suntem dedicaţi promovării beneficiilor acestui nobil şi tradiţional tip de agricultură atât pentru consumatori, dar în special pentru colegii noştri din agricultura convenţională, viitorii fermieri bio ai României. Prin participarea la acest eveniment prestigios, ne propunem să creştem gradul de conştientizare şi apreciere pentru produsele organice româneşti şi să încurajăm trecerea spre BIO atât a fermierilor cât şi a consumatorilor", a declarat Avraham Marian Cioceanu, preşedinte fondator al Bio România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb