Asociaţia CFA România lansează o iniţiativă naţională de educaţie financiară

D.D.
Miscellanea / 3 septembrie 2019

Asociaţia CFA România lansează o iniţiativă naţională de educaţie financiară

Asociaţia CFA România lansează o iniţiativă naţională prin care oferă resurse ale educaţiei financiare publicului larg, în vederea obţinerii independenţei financiare pe termen lung, potrivit unui comunicat remis, marţi, redacţiei noastre.

Campania, denumită Generaţia I, vine în contextul gradului redus al alfabetizării financiare a românilor, a lipsei resurselor de educaţie financiară la nivel naţional şi a urmărilor acestora pe termen lung.

Un studiu derulat anual de agenţia Standard and Poor's arată că doar unul din cinci români este alfabetizat financiar. În ceea ce priveşte obiceiul de economisire şi investire pe termen lung, respectiv pentru vârsta pensionării, doar 15% dintre românii chestionaţi depun eforturi în această direcţie.

Conform specialiştilor în finanţe, nivelul scăzut al educaţiei financiare, aflat sub media globală, pune România într-o situaţie nefavorabilă pe termen lung.

"Lipsa educaţiei financiare conduce la dependenţa oamenilor de surse de sprijin financiar, cum sunt statul sau copiii. Datorită trendurilor demografice (migraţie), precum şi a îmbătrânirii populaţiei, sistemele publice de pensii bazate pe beneficii definite vor avea probleme din ce în ce mai mari de sustenabilitate. Această situaţie este deja vizibilă la nivel internaţional şi are ca efecte majorarea vârstei de pensionare, creşterea taxelor de asigurări sociale, precum şi reîntoarcerea în câmpul muncii, din lipsa de venituri, a persoanelor pensionate", a declarat Adrian Codirlaşu, preşedintele asociaţiei CFA Romania.

Totodată, 75% dintre români confundă educaţia financiară cu un comportament moderat din punct de vedere financiar, respectiv obiceiul de a împrumuta bani doar dacă sunt siguri că îi pot înapoia. Sursa educaţiei financiare pentru 95% din tineri este familia (conform unui studiu Erste), în vreme ce numai 9% îşi iau informaţiile de la şcoală.

Asociaţia CFA România lansează prima iniţiativă la nivel naţional pentru a încuraja şi sprijini publicul larg în obţinerea independenţei financiare. Campania, denumită Generaţia I, se adresează tuturor celor care îşi doresc să dobândească noţiuni ale educaţiei financiare direct de la specialişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb