ASOCIAŢIA "PRO DEMOCRAŢIA" PROPUNE: Mandate de 5 ani pentru noii primari

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 24 iunie 2004

Noii primari ar putea beneficia de mandate mai lungi cu un an, pentru ca data alegerilor locale să coincidă cu cea a scrutinului european din 2009. Iniţiativa aparţine "Asociaţiei Pro Democraţia" şi este destinată, după cum susţin membrii organizaţiei, creşterii în importanţă a evenimentului. Propunerea este valabilă şi pentru consilierii locali. Preşedintele APD, Cristian Pîrvulescu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că "în contextul european, cea mai bună soluţie pentru creşterea participării la vot ar fi cumularea celor două scrutinuri".

Membrii APD cred că o astfel de măsură este necesară întrucît, "în mod tradiţional", alegerile locale înregistrează cele mai scăzute cote de participare. Totuşi, conform monitorizărilor asociaţiei, comparativ cu anul 2000, absenteismul a înregistrat o uşoară scădere de 4%, care trebuie menţinută.

Preşedintele APD mai spune că, în perspectiva alegerilor din 2009, este necesară introducerea votului uninominal, menit să-i responsabilizeze pe aleşi şi să reducă migraţia politică. Pentru marea masă a electoratului, afirmă Cristian Pîrvulescu, "administraţia locală se identifică de cele mai multe ori cu primarul". Domnia sa crede că alegerea consilierilor locali prin vot uninominal, pe cartiere, precum şi a consilierilor judeţeni pe zone ale acestor unităţi teritoriale, ar stimula o relaţie permanentă, pe durata mandatului, între ales şi alegător. Cristian Pîrvulescu subliniază că, în acest mod, votantul îşi poate urmări mult mai uşor reprezentantul în consiliu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb