ASTĂZI: Acţiunile Appraisal & Valuation au intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO

J.P.
Piaţa de Capital / 2 septembrie 2021

Acţiunile Appraisal & Valuation au intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO

Actualizare - După aproape două ore de la deschiderea tranzacţionării, acţiunile APP scădeau cu 21,7% pe un volum de 0,37 milioane de lei, într-o zi în care cam toate acţiunile de pe piaţa AeRO înregistrau deprecieri, excepţie, dintre companiile listate în ultimii ani, fiind Norofert (+0,49), MAMBricolaj (+0,79) şi Raiko Transilvania (+0,36%).

---

Appraisal & Valuation, companie care oferă servicii de evaluare, consultanţă şi dezvoltare imobiliară, recunoscută pentru brandul NAI Romania, a debutat astăzi, 2 septembrie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier APP. Listarea a fost precedată de realizarea cu succes a unei majorări de capital social prin care compania a strâns de la investitori peste 4,4 milioane de lei. Fondurile sunt destinate dezvoltării afacerii, prin crearea de noi divizii, extinderea serviciilor, precum şi pentru susţinerea activităţii curente. Appraisal & Valuation a fost înfiinţată în 2010 şi, în prezent, îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România şi Republica Moldova, conform unui comunicat de presă.

"Ne bucurăm să începem luna septembrie cu listarea unei noi companii antreprenoriale, a 17-a de la începutul anului. Ne aşteptăm ca trendul să se menţină în acelaşi ritm, cel puţin până la finalul acestui an. Este încurajatoare de asemenea şi diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor care vin la bursă, precum şi dorinţa noilor emitenţi de a continua să se finanţeze prin bursă, inclusiv după momentul listării. Mult succes echipei Appraisal & Valuation", spune Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"După mai bine de un deceniu de evoluţie ascendentă pe piaţa evaluărilor, în care compania a crescut de 50 de ori, ne dorim ca momentul listării acţiunilor să marcheze intrarea în următoarea etapă de dezvoltare, în care să creştem de 50 de ori, în alţi 10 ani, iar apoi şi mai mult. Pe lângă creşterea organică, în ritmul pieţei, ne propunem să folosim pârghiile de finanţare oferite de piaţa de capital pentru a derula operaţiuni care să vizeze preluarea de firme din domenii conexe sau similare, cu scopul creşterii capabilităţilor companiei, a accesarii unor noi categorii de clienţi şi, în acelaşi timp, a atragerii celor mai buni experţi în echipa noastră. Vizăm derularea şi pe viitor a unor majorări de capital cu aport de la acţionari, pentru a ne finanţa proiectele de creştere, timp în care dorim să menţinem motivaţia acţionarilor de a rămâne alături de noi, prin capitalizarea profiturilor şi distribuţia de acţiuni gratuite în mod recurent, probabil în fiecare an", spune Andrei Botiş, CEO şi fondator al Appraisal & Valuation.

Listarea Appraisal & Valuation vine după derularea unui plasament privat de acţiuni pentru majorarea capitalului social în luna iunie 2021. Compania a emis un număr de 387.000 de acţiuni la un preţ de 11,5 lei/acţiune, reuşind să atragă din piaţa de capital 4.450.500 lei. În cadrul plasamentului au subscris 115 investitori, dintre care 19 investitori calificaţi (inclusiv profesionali), iar restul 96 de retail. Plasamentul privat şi listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

"Investitorii la BVB au de astăzi posibilitatea să tranzactioneze acţiunile unei companii care poate să devină în următorii ani un hub profesional pentru activele alternative din România. Astfel, după ce şi-a construit o reputaţie solidă în domeniul imobiliar, am aflat cu toţii recent că NAI România a achiziţionat o companie ce oferă servicii de evaluare pentru opere de artă şi alte obiecte de colecţie. Urmărim cu mare interes modalitatea în care acest nou emitent va putea oferi, indirect, expunere către domenii care sunt complementare investiţiilor bursiere", declară Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

Activitatea principală a companiei constă în prestarea de servicii de evaluare şi stabilirea valorii de piaţă a proprietăţilor imobiliare, activelor financiare, a bunurilor, active necorporale, precum şi a afacerilor în sine. Appraisal & Valuation are reprezentare naţională, iar din 2019 este prezentă şi în Republica Moldova. Compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 4,84 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de 2019 când cifra de afaceri a fost de 5,03 milioane de lei. Din totalul cifrei de afaceri, serviciile de evaluare şi consultanţă au avut în 2020 cea mai mare pondere, 4,78 milioane lei, respectiv 98,9%. În structura cifrei de afaceri se regăsesc de asemenea venituri din chirii, cu o pondere redusă în totalul veniturilor, precum şi venituri din vânzarea de apartamente, care au înregistrat un trend descendent din 2018 până în 2020. Profitul net al companiei în 2020 a fost de peste 610.000 lei, o creştere semnificativă faţă de 2019 când a înregistrat un profit net de 357.480 lei.

Appraisal & Valuation ia în calcul, ca strategie de dezvoltare pentru perioada 2021 - 2023, extinderea activităţii prin fuziuni şi achiziţii de firme din domeniul evaluărilor, precum şi atragerea de noi profesionişti în companie. De asemenea, echipa Appraisal & Valuation îşi propune extinderea activităţii şi pe alte pieţe. Compania anunţă de asemenea că va investi circa 2 milioane de euro pentru consolidarea unui alt segment de business, respectiv dezvoltarea de proiecte rezidenţiale pe terenurile din Bucureşti şi din împrejurimi aflate în proprietatea firmelor din grup. Pentru 2021, compania estimeaza o cifră de afaceri în creştere faţă de 2020, până la 6,15 milioane de lei, şi un profit la nivelul anului trecut.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. debut fulminant:))...se ia de mana cu BONAnuS....nu denigrez compania, dar aici duce lacomia,nestiintza vitelor din retail, fantasticii posesori a catorva mii de euro, pe care doresc ai inmulti folosind metoda pacanelilor...toate cele de mai sus intamplandu-se cu "ajutorul" brokerilor, sa nu uitam ca ei ar trebui sa fie intermediari, si moral ar trebui sa medieze o vanzare echitabila, nu sa.i lase pe pro00sti sa liciteze si sa le ciuguleasca banii...oricum e o arma cu doua taisuri, asa cum se inghesuiau pana acum la suprasubscrieri, o sa vedem "marfa" nou care o sa se strice pe taraba brokerilor...pacat...oricum cei cu bani si cunostiinte sunt in pietele mature din afara....

    Un alt plasament privat cu o evaluare marca Tradeville. Piata i-a aplicat o corectie de -20% fata de pretul din PP.

    Astia au luat dividende din firma si apoi au venit cu firma pe bursa la o evaluare "buna" pentru ei. Acum sa vedem unde se duce pretul si profitul. 

    1. Frumos, Tradeville a luat comisionul pentru PP si clientii pierderea.

      De la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa cat il duce capul. : ))

    Și totuși firma nu arată așa rău, mai ales că cei de la vârf vreo 6 parcă sunt economiști specializați de mult în evaluări iar banii strânși folosiți cum trebuie pot aduce surprize plăcute!

    1. pai asta e problema, nu vad de unde sa apara surprizele. nici ei in previziuni nu vand marea cu sarea. e o firma ok, dar pretul din PP mie imi pare ca fiind maxim ce se poate cere la momentul actual, nu i-am vazut spatiu de crestere. si cum o actiune o cumperi la un discount de preferinta, in cazul celor de pe AERO la un discount semnificativ, nu ma mira evolutia pretului de astazi

    Deloc surprinzator. Vor fi surprize doar listarile cu pretul din piata superior celui din plasament.

    1. mai sunt pe teava CC ( unde vad soarta allview ca evolutie la listare, compania e mai mare, dar si evaluarea din PP a fost mai nesimtita), mai sunt cei de la DN Agrar( cred ca singuru plasament desdasurat in 2021 la o evaluare decenta, unde nu vad suprize negative, dar nici salt specataculos, cred ca e ceva de tinut in portofoliu, banii din PP folosindu-i pt achizita unei ferme, tranzactie inca pe masa sub analiza la Consiliu Concurentei- PP desfasurat de BRK- na-s fi zis ca sunt in stare si de evaluari bune, cred ca probabil actionarul principal olandez, a insistat sa se faca lucrurile in maniera vestica sa nu-si pericliteze imaginea)....si mai este o bomba GoCab( afacere romaneasca marca BRK- unde e loterie listarea)...poate imi scapa si altele , dar cam asta e acum pe vine

      la CC a fost pret fix, nu licitatie; este de departe cea mai dorita actiune dintre toate PP-urile intermediate de catre Tradeville in acest an > peste 180 de participanti ( unii au sarit si gardul pentru a fi pe lista ) ; evaluarea unei actiuni si parcursul ei tine si de domeniul in care activeaza; nu le mai bagati pe toate in aceiasi oala, comparati mere cu pere...

      sigur, o sa fie nebunie, vb unui coleg de aici, imi vand casa sa le iau:)))....s-au batut si la TTS si la ONE , si uite unde sunt...cererea din PP(3 sferturi habar nu au ce cumpara) nu reflecta intotdeauna succesul ulterior, totul e in paramaetri, iar la CC au venit deja la un pret de viitoare Tesla, ceea ce nu e cazul...vom trai si vom vedea, oricum daca brokerii merg pe trendul asta, in 2-3 luni nu va mai participa in PP nici Mos Craciun

      Nu as pune TTS pe lista respectiva daca tot amintim de parametri.

      TTS e ok si va fi ok! 

    In 22.06.2021 au fost 121 de tranzactii la pret de 11,50 lei si un volum de 387.000 actiuni.

    Asta scrie pe saitul bvb.

    Deci? 

    1. atunci s-a facut alocarea pp

    pe departe cel mai rasunator ESEC, de pana acum, zici ca s-a listat in vreme de cutremur, mai degraba o mai lasau asa....nu este cea mai mare petarda de pe Aero, dar lumea s-a cam linistit, si nu cred ca vor mai intra in PP cu capu inainte..macar cei dein PP s-au comportat matur si nu au inchis pozitiile, ca vedeam -50% intr-o zi, la in 2008.. toamna se culeg roadele, dar in cazul asta, culegi .ula:)))

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb