ASTĂZI Preţurile petrolului au scăzut cu 4%, iar cel al ţiţeiului Brent a coborât sub 100 de dolari pe baril

G.D.
Miscellanea / 12 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Preţurile petrolului au scăzut astăzi cu aproximativ 4%, iar cel al ţiţeiului Brent a coborât sub 100 de dolari pe baril, din cauza temerilor că pandemia de Covid-19 va reduce cererea în China şi a eliberărilor de petrol din rezervele strategice ale ţărilor membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA), transmite Reuters, potrivit News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 4,35 dolari, sau cu 4,2%, la 98,43 dolari pe baril până la ora 17:46 GMT (20:46 ora României), în timp ce preţul ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 3,75 dolari, sau cu 3,8%, la 94,51 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 25 februarie, a doua zi după ce forţele ruse au invadat Ucraina, o acţiune pe care Moscova o numeşte "operaţie militară specială".

Preţul petrolului Brent a atins cel mai scăzut nivel din 16 martie.

Consumul de combustibil din China, cel mai mare importator de petrol din lume, a stagnat din cauza restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului la Shanghai, au declarat analiştii de la firma de consultanţă Eurasia Group.

Shanghai, centrul financiar al Chinei, a început astăzi să reducă restricţiile în unele zone, în ciuda raportării unui record de peste 25.000 de noi infecţii cu Covid-19.

"Chiar şi atunci când restricţiile din Shanghai vor fi ridicate, politicile Chinei împotriva Covid-19 vor rămâne probabil un obstacol pentru cerere", a spus Eurasia Group, menţionând că restricţiile de la Shanghai au redus probabil consumul total de petrol al Chinei cu până la 1,3 milioane de barili pe zi (bpd).

Pentru a ajuta la compensarea deficitului de ţiţei rusesc după ce Moscova a fost lovită de sancţiuni, ţările membre ale AIE, inclusiv Statele Unite, vor elibera 240 de milioane de barili de petrol în următoarele şase luni.

"Eliberarea de petrol din rezervele strategice ar trebui să atenueze raportul strâns dintre cerere şi ofertă, în următoarele luni, reducând nevoia ca preţul petrolului să crească pentru a declanşa distrugerea cererii pe termen scurt", a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Eliberarea de petrol din rezervele strategice de petrol este echivalentă cu 1,3 milioane de bpd în următoarele şase luni, suficient pentru a compensa deficitul de 1 milion bpd din livrările de petrol rusesc, au spus analiştii JP Morgan.

Adăugând presiune asupra preţurilor ţiţeiului, dolarul american a crescut pentru a opta zi consecutivă. Un dolar mai puternic face petrolul mai scump pentru deţinătorii altor valute.

Executivul Uniunii Europene (UE) elaborează propuneri pentru un embargo asupra petrolului rusesc, au declarat miniştrii de Externe din Irlanda, Lituania şi Ţările de Jos, deşi nu a existat un acord de interzicere a ţiţeiului rusesc.

OPEC a spus UE că sancţiunile împotriva Rusiei ar putea crea unul dintre cele mai grave şocuri de aprovizionare cu petrol şi că ar fi imposibil să se înlocuiască aceste volume. OPEC a semnalat că nu va pompa mai mult petrol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb