AstraZeneca respinge informaţiile despre eficacitatea scăzută a vaccinului său anti-Covid în rândul vârstnicilor

S.B.
Miscellanea / 26 ianuarie 2021

AstraZeneca respinge informaţiile despre eficacitatea scăzută a vaccinului său anti-Covid în rândul vârstnicilor

AstraZeneca şi ministerul german al sănătăţii, Jens Spahn, au respins informaţiile potrivit cărora vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de companie ar avea o eficacitate scăzută în rândul vârstnicilor, informează Hotnews.

Dezminţirea acestora a venit după ce mai multe ziare germane printre care Bild şi Handelsblatt au scris luni că vaccinul anti-Covid al companiei, creat în colaborare cu Universitatea Oxford, ar avea o eficacitate de sub 10%-8% în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Ambele publicaţii au citat surse anonime din guvernul german care ar fi afirmat de asemenea că aceast lucru ar putea duce la respingerea autorizării vaccinului pentru administrare în rândul vârstnicilor, cea mai vulnerabilă categorie în faţa COVID-19.

"Informaţiile potrivit cărora eficacitatea vaccinului AstraZeneca/Oxford ar fi de doar 8% în adulţii de peste 65 de ani sunt complet incorecte", au declarat reprezentanţii companiei într-un comunicat remis presei.

"În luna noiembrie am publicat date în [revista medicală] Lancet demonstrând că adulţii în vârstă au arătat un răspuns imunitar puternic în urma administrării vaccinului, 100% din adulţii în vârstă generând anticorpii specifici după a doua doză", mai afirmă comunicatul.

Compania a amintit de asemenea că autoritatea responsabilă de elaborarea strategiei de vaccinare din Marea Britanie a aprobat administrarea vaccinului vârstnicilor şi că răspunsul imunitar puternic a fost arătat de analizele de sânge ale persoanelor în vârstă care au participat la testarea clinică.

Ministerul german al sănătăţii, a anunţat marţi dimineaţa că nu există date care să sugereze o eficacitate de doar 8% a vaccinului în rândul vârstnicilor şi a reamintit că aşteaptă vineri o decizie a Agenţiei Europene pentru Medicamente privind autorizarea vaccinului AstraZeneca, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu este fum fara foc...E posibil sa fie la fel de proaste ca si celelalte..Oricum la batrani vaccinarea este interzisa, sistemul lor imunitar este slabit si nu fac fata la virusul injectat prin vaccinare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb