Atac la vârful DNA

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 13 februarie

Ieri, în faţa sediului ANI, Emanuel Ungureanu a declarat: "Domnul Voineag, în declaraţia de avere declară, pe lângă multe apartamente, multe terenuri, multe conturi - este un bugetar de lux domnul Voineag - declară o petrecere de botez undeva la 500.000 de lei. Vă întreb pe dumneavoastră, câţi dintre cei care făcut vreodată o nuntă v-a costat cât petrecerea de botez a domnului Voineag, şeful DNA?" (Sursa foto: facebook / Emanuel Ungureanu)

Ieri, în faţa sediului ANI, Emanuel Ungureanu a declarat: "Domnul Voineag, în declaraţia de avere declară, pe lângă multe apartamente, multe terenuri, multe conturi - este un bugetar de lux domnul Voineag - declară o petrecere de botez undeva la 500.000 de lei. Vă întreb pe dumneavoastră, câţi dintre cei care făcut vreodată o nuntă v-a costat cât petrecerea de botez a domnului Voineag, şeful DNA?" (Sursa foto: facebook / Emanuel Ungureanu)

English Version

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR) cere Agenţiei Naţionale de Integritate să verifice neconcordanţele din declaraţia de avere a şefului DNA Potrivit lui Ungureanu, este suspect darul de botez de 100.000 euro primit de procurorul-şef Marius Voineag

Emanuel Ungureanu, deputat din partea USR, a solicitat, ieri, Agenţiei Naţionale de Integritate să verifice averea lui Marius Voineag - procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În urma unei analize pe deputatul USR a făcut-o pe declaraţia de avere a şefului DNA, Emanuel Ungureanu susţine că mai multe evenimente din viaţa procurorului Voineag au fost evaluate la sume foarte mari în declaraţia de avere.

Ieri, în faţa sediului ANI, Emanuel Ungureanu a declarat: "Cea mai gravă suspiciune în ceea ce-l priveşte pe domnul Voineag se ridică în zona de petrecere, botez. Domnul Voineag spunea că se va ocupa în fruntea DNA de «peştii mari». Mie mi se pare că el este un «peşte mare», care face o nuntă sau face o petrecere de botez ca pe o nuntă. Nu ştim care au fost darurile, nu ştim care au fost persoanele care au venit la această petrecere, nu ştim cât a costat masa şi dansul, cum se spune. Domnul Voineag, în declaraţia de avere declară, pe lângă multe apartamente, multe terenuri, multe conturi - este un bugetar de lux domnul Voineag - declară o petrecere de botez undeva la 500.000 de lei. Vă întreb pe dumneavoastră, câţi dintre cei care făcut vreodată o nuntă v-a costat cât petrecerea de botez a domnului Voineag, şeful DNA?"

Acesta mai afirmă că darul de aproximativ 100.000 de euro ar putea fi o taxă de protecţie din partea unor generali SRI, mai ales după ce Marius Voineag a refuzat să continue anumite anchete susţinând că respectivii suspecţi nu erau "peşti mari", ori scopul său fiind anchetarea unor nume cu relevanţă.

Domnul Ungureanu a mai spus: "Este bizară activitatea domnului Voineag de când a fost pus de Iohannis la şefia DNA. Mai exact, domnul Voineag a trântit un dosar care viza doi peşti mari, doi generali SRI care erau suspecţi că au semnat în fals nişte achiziţii în pandemie care nu intraseră în patrimoniul SRI. Deci domnul Voineag pare să acopere nişte generali SRI, nişte peşti mari. Domnul Voineag vorbeşte despre acel dosar, în care l-a îndepărtat pe procurorul Lascu, după care l-a clasat, că era un amărât de caporal şi el caută peşti mari. Asta este suspiciunea mea, că la acea petrecere de botez de 100.000 de euro e posibil să fi fost pe listă şi generali SRI. Trebuie să vedem cine a dat darul şi dacă acel dar nu a fost o taxă de protecţie. Eu cred că ANI poate găsi lucruri foarte interesante. Rog ANI să-şi facă datoria, dar nu aşa cum şi-a făcut-o în cazul Dragnea, unde le-a luat trei ani".

În sesizarea depusă la ANI deputatul Emanuel Ungureanu menţionează că potrivit unui articol publicat de mass-media, se menţionează că Voineag ar deţine un ceas evaluat la suma de 17.000 de lei şi bijuterii în valoare de peste 5.500 de euro, bunuri care, aparent, nu sunt incluse în ultima sa declaraţie de avere. Informaţia respectivă a apărut în urma declaraţiei lui Marius Voineag într-un interviu acordat pentru Aleph News, în care afirma că are ceasul respectiv de peste 2 ani.

"Este un ceas de 17.000 de lei", a fost răspunsul şefului DNA la întrebarea jurnalistei Sorina Matei despre preţul ceasului pe care îl avea la mână într-o emisiune tv difuzată în 6 februarie 2024. Din păcate, în declaraţia acestuia de avere, la capitolul II. 2. nu apare menţionat ceasul despre care s-a discutat în cadrul emisiunii.

În sesizarea depusă la ANI se mai spune că, dacă informaţiile respective se confirmă, ele ar reprezenta nu doar o încălcare a legislaţiei privind transparenţa şi integritatea în funcţiile publice, dar şi un semnal de alarmă cu privire la sistemul de integritate la nivelul unor instituţii cheie în lupta împotriva corupţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu ma surprinde , asa sint toti , au cate o buba ca sa poata fi santajati si sa raspunda la comenzi

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb