ZIARUL BURSA

13 februarie
Ediţia din 15.08.2024
Record istoric - S&P 500 la 5.000 de puncte; semnificaţie şi perspective

Record istoric - S&P 500 la 5.000 de puncte; semnificaţie şi perspective

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 februarie

Adam Turnquist, LPL Financial: "În afara unui potenţial impuls al sentimentului pieţei, numerele rotunde oferă, adesea, zone psihologice de suport sau de rezistenţă" 

Peter Tuz, Chase Investment Counsel: "S&P a ajuns la o evaluare oarecum excesivă, care se bazează fie pe creşterea profiturilor, fie pe scăderea dobânzilor"

Angelo Kourkafas, Edward Jones Investments: "Ne aşteptăm ca orice încetinire economică să fie moderată şi ca piaţa «bull» să rămână intactă, în acest an"

Repetent la Istorie

Cătălin AvramescuEditorial / 13 februarie

Cătălin Avramescu

De ce politicienii simt nevoia să se facă de râs? Habar nu am. Ar fi mai simplu să se rezume la ceea ce ştiu: scandaluri de culise şi datul din coate pentru a figura din nou pe o listă de partid. Însă, precum în reclama aceea - "Batman, Batman!" -, vor să treacă drept altceva. Iar efectul, în mod normal, este un hohot de râs.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, spune: "De fapt, cred că economia Rusiei trece prin vremuri foarte grele din cauza fluxului celor care ies din ţară şi din cauza accesului redus la tehnologie, care vine odată cu sancţiunile (n.r. impuse de Occident). Deci, deşi cifrele privind mersul economiei Rusiei par bune, există «o întreagă poveste» în spatele lor, şi nu este o poveste foarte bună". (Sursa foto: facebook / Kristalina Georgieva)

FMI: "Vremuri foarte grele pentru economia Rusiei"

A.V.Internaţional / 13 februarie

Fondul Monetar Internaţional (FMI) avertizează că economia Rusiei se confruntă în continuare cu obstacole semnificative, chiar dacă instituţia şi-a modificat în sens pozitiv estimările pentru creşterea economiei ţării, informează CNBC.

Apocalipsa vine din oră în oră

Apocalipsa vine din oră în oră

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 13 februarie

Dan Nicolaie

Duminica aceasta am decis să pun televizorul la treabă. Cum fizicul nu mi-a permis nişte plimbări în aer liber, iar neatenţia mi-a blocat accesul la cărţi (m-am aşezat pe ochelari, nu de soare) m-am trezit prins în tentaculele programelor posturilor TV de ştiri.

Ieri, în faţa sediului ANI, Emanuel Ungureanu a declarat: "Domnul Voineag, în declaraţia de avere declară, pe lângă multe apartamente, multe terenuri, multe conturi - este un bugetar de lux domnul Voineag - declară o petrecere de botez undeva la 500.000 de lei. Vă întreb pe dumneavoastră, câţi dintre cei care făcut vreodată o nuntă v-a costat cât petrecerea de botez a domnului Voineag, şeful DNA?" (Sursa foto: facebook / Emanuel Ungureanu)

Atac la vârful DNA

G.M.Politică / 13 februarie

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR) cere Agenţiei Naţionale de Integritate să verifice neconcordanţele din declaraţia de avere a şefului DNA Potrivit lui Ungureanu, este suspect darul de botez de 100.000 euro primit de procurorul-şef Marius Voineag  

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 13 Februarie 2024

Macro Newsletter 13 Februarie 2024

Macroeconomie / 13 februarie

Producţia industrială din Italia şi-a temperat scăderea anuală în decembrie 2023, până la 2,1%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%, după o scădere de 1,3% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo