Atac mascat la civilizaţia lui "decât"

GEORGE CHIRIŢĂ
Politică / 18 octombrie

GEORGE CHIRIŢĂ

Mareşalul Ciucă a efectuat un atac la civilizaţia lui "decât", dar a luat-o pe ocolite, anume a atacat pe mai micul "deja". A făcut asta în timp ce era împins să candideze la preşedinţie, deşi el este un om bun şi probabil că dacă ar fi fost lăsat să facă ce vrea şi-ar fi împărţit toată averea săracilor; există totuşi aici un mic dubiu, dacă ne gândim la momentul în care generalii italieni de la Nassiriya au strigat "Help!" şi el a răspuns "Guvernul!", dar desigur în engleză, respectiv "Government!", după care s-a aşternut o tăcere adâncă.

Astfel în ultima lui gafă, pe care răuvoitorii o cataloghează drept gafă, mareşalul a spus "nu mă văd preşedinte", lăsând ca descrierea corectă a situaţiei, respectiv "nu mă văd deja preşedinte" să fie aruncată în ograda adversarului său politic, respectiv în ograda lui Ciolacu. În felul acesta, mareşalul s-a dezis în mod explicit de adverbul "deja".

Se pare însă că acest atac are o anvergură mai mare, căci vizează o stare care deja pluteşte în aer de când cu legea pensiilor, care a produs aberaţia că o lege se aplică înainte de a intra în vigoare.

Astfel, toate deciziile de recalculare în baza noii legi a pensiilor au fost emise către destinatarii lor în cursul lunii august, deci înainte ca legea pensiilor să fi intrat în vigoare, ceea ce s-a întâmplat abia, şi nu deja, la data de 1 septembrie 2024.

Am putea presupune că atât funcţionarii de la casele de pensii care au emis deciziile de pensionare, cat şi masele de pensionari care l-au primit, au intrat sub magia adverbului "deja" şi au zis: "suntem în august, dar se pare că legea pensiilor este deja în vigoare", şi apoi "hai să trimitem deciziile de recalculare!" au zis unii, şi "hai să le primim!" au zis ceilalţi.

Este evident ca aici "deja" şi-a făcut de cap şi că mareşalul are dreptate să se delimiteze de această facere de cap, date fiind pericolele care apar, cum deja s-a întâmplat cu instrucţiunea făcută de casa de avocatura a lui Piperea, care a pus gratuit la dispoziţia pensionarilor nemulţumiţi de deciziile de recalculare primite o argumentaţie prin care să conteste aceste decizii cu motivaţia de nulitate absolută:

"Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii a intrat în vigoare la data de 1

septembrie 2024, fiind evident că nu putea fi adoptat niciun act administraIv, referitor la

recalcularea pensiilor, în baza acestei legi, înainte de intrarea ei în vigoare.

Aşa cum rezultă din art. 144 din Legea nr.360/2023, care prevede condiţiile recalculării

pensiilor, deciziile de recalculare puteau fi emise abia începând cu data de 1 septembrie 2024,

drept pentru care vă rugăm să observaţi că se impune constatarea nulităţii absolute a deciziei

contestate"

Ce-i drept, cu această ocazie cădem în tematica nulităţii absolute, care este riscant de abordat în campania pentru alegeri prezidenţiale de anul acesta.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. „Si deasupra tuturora se ridica cine poate ”cum tot asa „ maresalul”„romanul absolut ” devine respondentul umanismului atit de cunscut si atasat de veacuri natiunii romane.Este extrem de cunoscuta ospitalitatea poporul roman ceea ce indiferent unde ne -am afla ne va duce cu gindul cate viitorul Presedinte al Romaniei Nicolae Ciuca . Acum cind razboiul ne bate la usa si cind Rep .Moldova este deja la poarta ce permite intrarea in UE avem obligatia moral nationala sa aducem la cirma tarii un General al armatei Romane .„DECIT ”sa votam un „decit” extrem de mic mai bine votam un general extrem de mare .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9720
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5778
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2956
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9484
Gram de aur (XAU)Gram de aur394.4609

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb